Арт галерия Le Papillon представя Сборната годишна бижутерска изложба Хибридни

...
Арт галерия Le Papillon представя Сборната годишна бижутерска изложба Хибридни
Коментари Харесай

Хибридни обекти - изложба на бижута в арт галерия Le Papillon във Варна

Арт изложба Le Papillon показва Сборната годишна бижутерска галерия " Хибридни обекти ".

Вернисажът е на 17 февруари (четвъртък) от 17:00 до 19:00 часа. Изложбата може да бъде забелязана до 16 март в изложбения салон на галерията на ул. " Драгоман " № 12 във Варна.

Със своите 12 следващи издания тя се трансформира в предстоящо събитие за доста фенове и фенове на актуалния дизайн и на неповторимите творби на изящното приложно изкуство, споделя Виктория Митева от Арт изложба Le Papillon.

Едновременно с това е подтик, въздействащ върху въображението на създателите и резонира с една от задачите на галерията – следвайки пулса на сегашното време да бъде обработен усет, естетически нюх и интерес у феновете на бижутата, като изящна, дребна, неповторима форма на скулптурата.

Традиционно изложбата продължава първичната идея на плана за годишен обзорен обзор на последните хрумвания и реализации на създателите, работещи в жанра на това по този начин обичано изтънчено приложно изкуство. Разбира се еволюцията допуска надграждане и в това издание с тема ХИБРИДНИ ОБЕКТИ/HYBRID OBJECTS акцентът е точно там - способността за адаптиране към изменящата се среда, условия и потребности, обуславяща появяването на хибрида като еволюционно решение.

В биологията ХИБРИД е потомството, получено от съчетаването на качествата на два организма от разнообразни породи, сортове, типове или родове посредством размножаване. Понятието ХИБРИД се наложи в химията, автомобилостроенето, в инженерните нововъведения в региона на моторите, залегна в новите хибридни мобилни приложения и всичко това надалеч надвиши биологичната трактовка в отглеждането на животни и растениевъдството.

Предизвикателството пред създателите е да основат своите ХИБРИДНИ ОБЕКТИ, претворени в материя и да приложат инженерна генетика и нова хибридна приложимост на обекти под формата на разнообразни бижута. Идеята на тазгодишното издание е, опирайки се на семантиката на думата „ хибрид “, само че и давайки сцена за изява на развиването на дизайна и ювелирния изказ, да предизвикаме основаването на нови сбирки, да дадем поле за показване както на одобрени обичани дизайнери, по този начин и на създатели, които гостуват за пръв път в пространството на арт изложба Le Papillon, на студенти, които имат опция за собствен дебют в влиятелен конгрес.

Гъвкавостта и адаптивността на всеки от нас в всекидневието ни постанова бижуто, като мини статуя да не е единствено притежател на съсредоточена информация, само че да е и част от нашият самостоятелен еволюиращ израз. Бижуто се трансформира, внедрявайки хрумвания за приложимост допълнително от една посока и израз, обединявайки свойства на другите по функционалност обичайни до момента усещания за бижута.

С неспокойствие чакаме както срещата с новите творби на обичани дизайнери, по този начин и концепциите на нови създатели, представяни за първи път в пространството на арт изложба Le Papillon. Участниците в ХИБРИДНИ ОБЕКТИ/HYBRID OBJECTS тази година са 52-ма носители на неповторими хрумвания и естетиката на актуалните трендове. Наред с одобрените дизайнери и бижутери, в това издание присъединяване още веднъж имат и студенти и магистри от Ателие за бижута към Катедра Метал при НХА, София с проф. Димитър Делчев и гл.асистент доктор Мирена Златева.

А разнообразието от материали, както нормално е впечатляващо: благородни метали – сребро и злато; скъпоценни и полу-скъпоценни камъни; перли; естествени материали от природата, като дърво, рог, месинг, високотемпературен порцелан; текстил; кристал, както и всички други модерни материали, като гума, плексиглас, гоматекс и други

Участниците в 12-ото издание на Годишната бижутерска сборна галерия на тематика ХИБРИДНИ ОБЕКТИ/HYBRID OBJECTS са:

Август Савов, Александър Пенев, Ангелина Цветкова, Анита Арсова, Анна Медарска, Антоанета Рамджулска, Биляна Копоева, Благовеста Кенова, Богдана Топрева, Вараздат Айрапетян - Вари, Виктор Павлов, Владимир Ванков, Владимир Николов, Владимир Радоев, Вяра Иванова, Гергана Труканова, Даниела Андреевска, Даниела Радоева, Даяна Казакова, Детелина Живкова, проф. Димитър Делчев, Димитър Иванов, Дона Константинова, Евгения Георгиева, Евгения Иванова, Евгения Илкова, Елена Кафеджийска, Елизар Милев, Емилия Емилева, Ивайло Иванов, Иво Борисов, Йосиф Йосифидис – Iosif, Калина Чанкова, Камена Сиракова, Лена Старибратова, Мария Стоянова, Мартина Драгова, гл. помощник доктор Мирена Златева, Никол Александрова, Николай Сърдъмов, Павел Костадинов, Петя Танева, Петя Тодорова, Ралица Дековска, Рая Генова и Иван Генчев, Севдалина Иванова, Силвия Чанева, Симеон Шомов, Снежана Нейкова, Станислав Корчев, Теодор Лулчев, Явор Кондов.

Изложбата ХИБРИДНИ ОБЕКТИ/HYBRID OBJECTS може да бъде видяна от 17 февруари до 16 март 2022 г. в изложбения салон на изложба „ Папийон “ на ул. Драгоман № 12 (до Куклен театър), а също и да бъде прегледана на уеб страницата artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery.

Изложбата е част от „ Годишна стратегия на Арт Галерия Папийон за 2022 година “, подкрепена от Национален фонд „ Култура “ към Министерство на културата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР