Арт галерия Le Papillon има честта и удоволствието да срещне

...
Арт галерия Le Papillon има честта и удоволствието да срещне
Коментари Харесай

Арт галерия Le Papillon представя Атанас Хранов

 Арт изложба Le Papillon има достойнството и удоволствието да срещне феновете на актуалното изобразително изкуство с най-новите произведения от многообразното творчество на надарения художник Атанас Хранов в пространството на галерията от 11-ти август до 2-ри септември 2020 г. 

Веднъж потопили се в примамливия магичен свят на пловдивския художник с неизчерпаема фикция, храброст и изящни умения, всяка последваща среща с артистичния му гений е предстояща с неспокойствие и неспокойствие от откровени фенове и фенове на стойностното изкуство. Арт изложба Папийон ще показа произведения, почтени за проучване, които увлекателно ни въвличат в Храновия " Урок по астрономия ", правейки феновете съпричастни с астрономическите наблюдения, запленили създателя по време на другите му морски и задокеански пътешествия.

Влеченията на художника към мистиката на античните познания на халдейците и други антични цивилизации, към пресъздаване на ангелската подчиненост, вселенската космогония и мястото на индивида в нея, неизбежно намира пристанище в проучване на небесната карта. Небето и съзвездията са главен ориентир на всички пътешественици. А това, на което ни учи Хранов посредством един кодиран и магично-живописен метод е всеки да откри своя правилен на себе си път в житейското море, да не губи религия в постигането на своите цели, в безграничността на човешките благоприятни условия и въображение.

Атанас Хранов работи в региона на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете с майсторството на виртуоз. Перфектно владее дървото и го употребява както в скулптурните си произведения, по този начин и в живописта. Почеркът му е изрично различим освен с виталната, свободна и изящна живопис, само че и със смелата композиция на пластични решения, постоянно отлети от бронз, сребро или артистична приложимост с друга функционалност на движимости от бита. В картините си построява триизмерно пространство със средствата на илюзорната живопис и вграждането на разнообразни обекти в тях. Отличителен белег е преобладаващото наличие на орнамента, изведен до чист знак. В творбите му чувството за небе и море мощно участва без значение от нереалния метод на изобразяването им и комбинацията от отчетливи елементи, създаващи многочислени асоциации.

Заповядайте на откриването на изложбата на 11 август 2020 година в 18.00 часа, когато в пространството на галерията на ул. Драгоман 12, както и навън и с нужната отдалеченост, в компанията на харизматичния Атанас Хранов ще получим " Урок по астрономия ", преразказан в картини и обекти.

Изложбата може да бъде прегледана от 11-ти август до 3-ти септември 2020 година в салона на Aрт Галерия Le Papillon на ул. Драгоман № 12, както на уеб страницата на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР