Арт Галерия Ларго представя от 16 март до 4 април

...
Арт Галерия Ларго представя от 16 март до 4 април
Коментари Харесай

Арт Галерия Ларго открива изложбата Адреналин на Галина Александрова

Арт Галерия Ларго показва от 16 март до 4 април " Адреналин ",  галерия – живопис на Галина Александрова. Откриването ще бъде в 18.00 часа в галерията, заяви за Varna24.bg галеристът Нели Вълчева. 1 

От 16 март 2022 година Арт Галерия Ларго ще показа с дебютна изява в морската столица търновската художничка Галина Александрова. Изложбата се назовава " Адреналин “ и се осъществя с финансовата поддръжка на Национален Фонд " Култура ". Галина, с артистичния псевдоним RED, ще стопли замръзналите ни от дългата зима души със серия от огнени, експресивни платна. Начина ѝ на живописване изненадва с изключителния си заряд, танцуващите мазки от четката ѝ карат сърцата да се разтуптят по- мощно, живописта ѝ е извънредно прочувствена. Авторката е подготвяла картините за експозицията с доста пристрастеност и безсънни нощи над статива, отдаване ту на една картина, ту на друга, след това връщайки се още веднъж на първата. Това вихрено движение на работа, мощния прочувствен заряд, който Галина е вложила, са директен резултат от адреналина, с който я е зареждала работата ѝ по време на основаването на творбите. Оттам идва и името на изложбата. 

За изявата си в изложба Ларго Галина споделя: " Картините в тази галерия са субективното ми отношение към изкуството и живота към мен. Когато работя, се усещам отвъд  действителността, в ирационалното. Там е извънредно забавно. Случват ми се завършения. Обичам да пребивавам на ръба. Границата е тънка. Вървя по лед. Не се хързулвам. Танцувам по леда и кокетирам с риска. Адреналинът ме облива. Усещам усета на живота. Рисувам хипнотично и интуитивно. Живея буйно. Смела, безразсъдна, свободна и самостоятелна, такава съм и в работите си. В картините си се показвам силно  експресивно, с насъбрана прочувствено персонална сила. В тях има динамична композиция от материали и техники. Работя непринудено, без рационално мислене. Картините ми са първоначални и чувствени, с тях желая да внуша възприятието на независимост и чакам да ги съпреживеете с мен! “  

В творбите на Галина Александрова фенът ще се наслаждения на наслагването и богатото нюансиране на другите живописни пластове, деликатното създаване на цветовите хармонии. Търновската художничка елегантно степенува тоналности и фактури, предизвика фена, вмъквайки колажи от вестници и хартия в някои от картините. Ритъмът в нейните композиции е автентичен, вихъра на цветовете ѝ припомня на танцуващи пламъци. Историите, които споделя в платната, са философския прочит на авторката за живота, за човешките страсти, за дребните, простички, само че значими неща, които осмислят пребиваването ни тук, на тази земя. Посланията си художничката от града на болярите загатва посредством смелия ход на четката, а ние, феновете, би трябвало да ги потърсим и открием измежду естетика от петна, разливания, очертания и дръзки изпръсквания върху платното. Защото в живота никой не ни дава отговорите наготово- би трябвало сами да открием своя път и да намерим това, което търсим. 

Очакваме ви на откриването на изложбата с присъединяване на авторката на 16.03.2022 от 18:00 часа в салона на Арт Галерия Ларго, ул. Хан Крум 8, Варна. Откриването ще се организира при спазването на всички настоящи противоепидемични ограничения. Повече фотоси от изложбата на www.largogallery.com.

Галина Александрова е родена в град Габрово. Завършва Средно особено художествено учебно заведение за приложни изкуства в град Трявна със компетентност " Вътрешна архитектура “ през 1988 година. През 1996 година се дипломира от Великотърновски университет " Св. Св. Кирил и Методий “ със компетентност " графика “ при проф. Христо Цацинов. Галина работи в региона на нереалната живопис. Участва в голям брой общи, национални и интернационалните изложения, състезания и пленери, някои от които: " Есенен салон “- Изложбени зали " Рафаил Михайлов “, Велико Търново (2006-2009, 2014-2016, 2018), " Пролетен салон на дами художнички “- ГХГ " Христо Цокев “, Габрово (1990, 2010-2012, 2014-2016), Национална изложба-конкурс " Национални награди Алианц България за живопис, статуя и графика " (2008, 2014), " Биенале на дребните форми в изобразителното изкуство “, Плевен (2014), Национално триенале " Пространство за ентусиазъм ", Велико Търново (2020), Международен пленер Охрид, Северна Македония (2016) и други Има над 15 независими изложения в RED Gallery (2010, 2017-2019, 2021), " TRANSITION “ – галерия в изложба " Гешов ", София (2016), " ENTROPY “ – галерия в изложба " ЛИК ", София (2017) и други Живее и твори във Велико Търново.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР