Арсенал започна сезона в Англия с трофей, спечелвайки Къмюнити шийлд

...
Арсенал започна сезона в Англия с трофей, спечелвайки Къмюнити шийлд
Коментари Харесай

"Арсенал" грабна "Къмюнити шийлд" след триумф с дузпи

" Арсенал " стартира сезона в Англия с трофей, спечелвайки " Къмюнити шийлд " с дузпи. Носителят на ФА Къп надви над първенеца " Челси " с 2:1, като в постоянното време дуелът приключи 1:1.

Двата отбора изиграха завладяващ дуел, каот 83 325 души на " Уембли " се любуваха на формалното начало на сезона на Острова, седмица преди първия кръг във Висшата лига.

" Челси " откри в 46-ата минута посредством Виктор Моузес, а дебютантът за " Арсенал " Сеад Колашинац изравни в 82-ата.

При ударите от 11-те метра Тибо Куртоа и Мората изпуснаха за " Челси ", а " Арсенал " осъществя всичките си четири изстрела, с цел да грабне 15-а купа от конкуренцията.

Двубоят беше повтаряне на финала за ФА Къп, който отборът на Арсен Венгер завоюва с 2:1 в постоянното време " Артилеристите " влязоха непобедени на " Уембли " в последните си осем мача, а с новия успех усилиха серията си.

Шампионите на Англия започнаха без контузения Еден Азар, а новото попълнение Алваро Мората остана на пейката. " Арсенал " беше без двамата си най-хубави бранители Лоран Косчелни и Шкодран Мустафи, както и без звездите си Месут Йозил и Алексис Санчес.

Положението в защита не се усъвършенства и след травмата на Пер Мертезакер, който получи сериозна аркада над дясното око и напусна терена.

От самото начало на дуела си пролича концепцията на двата тима, които разчитаха на идентични постройки. " Арсенал " обаче изневери на нормалното си държание с нескончаем надзор над топката.

" Артилеристите " заложиха на пасове сред линиите и непрекъснато търсене на изостряне на играта към бързите Уелбек и Лаказет.

" Челси " напълно контролираше средата на терена посредством Сеск Фабрегас, само че търсеше и офанзиви по фланговете посредством Моузес и Алонсо.

 Лаказете уцели десния непряк дирек в 22-ата минута.
© Reuters

Лаказете уцели десния непряк дирек в 22-ата минута.

По-чистите положения бяха на сметката на " Арсенал ", а в 22-ата минута Лаказет като по знамение не откри. Мълниеносна контраофанзива приключи с фалцов удар на французина, който обаче срещна десния дирек на вратата.

Малко преди почивката сините желаеха дузпа за конфликт сред Бейерин и Вилиан. Бразилецът беше закачен от коляното на испанеца, само че реферът Боби Медли сподели жълт картон на нападателя за симулация.

В студиото на BT Sport реферът беше предпазен от специфичния коментатор Марк Клатенбърг, който дефинира контакта като най-малък.

Още в първата минута на втората част " Челси " поведе. Гари Кейхил беше най-съобразителен при едно безредие след корнер, той върна топката с глава към вратарското поле, където изскочи Виктор Моузес и без проблем осъществя.

 Моузес откри резултата секунди след подновяването на играта.
© Reuters

Моузес откри резултата секунди след подновяването на играта.

В обстановката отбраната на " Арсенал " не се ориентира добре, а Ектор Бейерин изпусна Моузес да го размине обикновено.

С попадението си нигериецът се реваншира за аления картон, който получи против " Арсенал " във финала за ФА къп през май.

След попадението " Челси " имаше цялостен надзор върху мача и се прибра компактно в своята половина, чакайки неточност на противника.

Арсен Венгер потърси смяна, пускайки на терена Оливие Жиру и Тио Уолкот, само че " Арсенал " нямаше превъзходство, с което да наложи напън. Най-доброто състояние за " артилеристите " беше отдалечен шут на Джака, който беше отразен от Куртоа.

 Реферът Боби Медли гони Педро за рисково влизане в краката на Елнени.
© Reuters

Реферът Боби Медли гони Педро за рисково влизане в краката на Елнени.

10 минути преди края Педро беше изпъден с пряк червен картон, поради рисково влизане в краката на Мохамед Елнени, а след осъществявания фаул Сеад Колашинац се разписа с глава, засичайки центриране на Джака.

 Колашинац изравнява резултата на
© Reuters

Колашинац изравнява резултата на " Уембли ".

За първи път в историята на британския футбол ударите от 11-те метра се изпълняваха по новия устав, при който първо извършва единият тим, а по-късно отборите се редуват с по два изстрела.

За " Челси " прецизен беше само капитанът Гари Кейхил, а Тибо Куртоа и Алваро Мората изпуснаха поредно, стреляйки неопределено.

" Артилеристите " не сбъркаха от 11-те метра, като точни бяха Уолкот, Начо Монреал, Окслейд-Чембърлейн и Жиру.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР