Арсенал загуби от Манчестър Сити с 0:3 като домакин в

...
Арсенал загуби от Манчестър Сити с 0:3 като домакин в
Коментари Харесай

Манчестър Сити пак отупа Арсенал

Арсенал загуби от Манчестър Сити с 0:3 като хазаин в мач от 28 кръг на Висшата лига. Двубоят бе повтаряне на финала за Купата на Лигата, който се игра преди няколко дни. И тогава Сити тотално разруши съперника си.

Това е пета загуба в последните седем мача за Арсенал във всички шампионати, напомня "Блиц ". След триумфа Сити е на върха със 75 точки и още веднъж води с 16 на Манчестър Юнайтед. Арсенал остава на 6-та позиция с 45 точки.

За „ жителите “ се разписаха Бернардо Силва (15), Давид Силва (28) и Лерой Сане (33). Трите гола се оказаха историческо отрицателно достижение на Арсенал. Никога отборът не бе допускал три гола в домакинство през първото полувреме.

В 15-ата минута Сане напредна и задържа топката пред наказателното поле на противника. Той видя свободния Бернардо Силва отдясно и португалецът с хубав удар прати топката в горния десен ъгъл на Чех. В 28-ата минута гостите сътвориха красива композиция. Сане откри Агуеро, а той изведе Давид Силва. Испанецът овладя топката и преодоля Петер Чех. В 33-ата минута и Сане се разписа за Манчестър Сити.

В 52-ата минута Арсенал получи късмет да върне най-малко един гол. Отаменди извърши нарушаване в наказателното поле против Мхитарян и съдията отсъди дузпа. Пиер-Емерик Обамеянг обаче не съумя да преодолее Едерсон от бялата точка. Бразилският пазач съумя чудесно да отрази удара.

Днешният мач бе №100 за Хосеп Гуардиола отпред на Манчестър Сити. Балансът му е 69 победи, 18 равенства и 13 загуби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР