Арсенал спечели домакинството си на Челси с 3:1 в последен

...
Арсенал спечели домакинството си на Челси с 3:1 в последен
Коментари Харесай

Арсенал мина през Челси и се завърна на първото място във Висшата лига

Арсенал завоюва семейството си на Челси с 3:1 в финален мач от 34-ия кръг на британската Висша лига. На „ Емиратс “ „ топчиите “ предрешиха крайния излаз след мощно първо полувреме, в което вкараха три безответни гола във вратата на градските си противници.


Тон за успеха даде капитанът на „ артилеристите “ Мартин Йодегор, който откри резултата в 18-та минута с премерено осъществяване с левия крайник. Отново норвежецът бе в прегръдките на съотборниците си след към половин час игра, а помощник и за втория гол бе Гранит Джака. Нещата за „ сините “ се утежниха в допълнение, когато Габриел Жезус оформи класиката в 34-та минута.

След паузата Арсенал предстоящо понижи оборотите и това разреши на водения от Франк Лампард отбор на гостите да стигне до почетно попадение, дело на Нони Мадуеке. До края Челси не съумя да върне още един гол, с цел да направи краят на срещата завладяващ, и по този начин записа шесто поредно проваляне във всички шампионати след идването на Лампард отпред на отбора. Съставът е на нежеланото 12-о място с 39 точки. От своя страна играчите на Микел Артета се завърнаха на върха в класирането със 78 пункта, две повече от втория Манчестър Сити, който обаче има и два дуела в запас.

За „ топчиите “ следва тежко посещение на борещия се за място в топ 4 Нюкасъл в неделя, до момента в който Челси ще търси първи точки при Лампард във визитата на съседа в подреждането Борнемут ден по-рано. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР