Арсенал“ продължава да си изпълнява договорите. Това каза вицепремиерът и

...
Арсенал“ продължава да си изпълнява договорите. Това каза вицепремиерът и
Коментари Харесай

Нинова: Арсенал продължава да изпълнява договорите си

" Арсенал “ продължава да си извършва договорите. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по време на съвещанието на Комисията по икономическа политика и нововъведения на въпрос за Държавната консолидационна компания.

Голяма част от чиновниците в оръжейния цех са в насилствен отпуск поради пандемията и високите сметки за ток. Нинова уточни, че изнесената информация в общественото пространство за прекъсване на активността на " Арсенал “ не е вярна. 

" Казвам го уверено, че незабавно откакто чух новината за затварянето на завода, се свързах с управлението и те споделиха, че повода не е у нас и за това, че комисията забавя работата си и издаването на разрешителни. Остава да работи онази част от предприятието, онази част от състава на служащите, които да обезпечат придвижването и осъществяването по договорите. Предприятието продължава да си извършва договорите “, сподели Корнелия Нинова, представена от БГНЕС. 

Тя разяснява и тематиката с работата на Междуведомствената комисия за експортен надзор на артикули, свързани с защитата и произведения и технологии с военно предопределение:

" Тези политически разтърсвания в страната, в случай че мога по този начин да нарека минаването през няколко избора, съставянето на кабинета, доведоха до закъснение на сформирането на комисията, защото в нея би трябвало да има заместник-министри от всички министерства. Сформирахме комисията, аз съм ръководител и я свиках на 25 януари.

Ако към вас се обръщат компании, обаждат се, че са обезпокоени - на 25-ти ще има комисия, която ще прегледа почти 103 покупко-продажби. Ще се опитаме всичко, което е забавено поради тези политически събития, да наваксаме. Знаем какъв е казусът, разтревожени сме “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР