Арсенал победи с категоричното 3:1 отбора на Ливърпул в голямото

...
Арсенал победи с категоричното 3:1 отбора на Ливърпул в голямото
Коментари Харесай

Арсенал разкова Ливърпул и заплете битката за титлата във Висшата лига

Арсенал победи с безапелационното 3:1 тима на Ливърпул в огромното дерби от 23-тия кръг на британската Висша лига.

Головете за домакините означиха Букайо Сака (14`), Габриел Мартинели (67`) и Леандро Тросар (93`). Попадението за Ливърпул пристигна след автогол на Габриел Магаляеш в продължението на първото полувреме.
 Снимка 652098
Източник:

Двубоят стартира чудесно за домакините и те съумяха да открият резултата още в 14-та минута. Хаверц получи страховит извеждащ пас в полето на Ливърпул и излезе самичък против Алисон. Германецът нанесе удар, който беше избавен от вратаря, само че топката се озова в краката на Букайо Сака, който невъзмутимо се разписа за 1:0.

Арсенал беше по-добрият тим през първата част, само че все пак " артилеристите " позволиха попадение в добавеното време на първото полувреме. Вратарят Давид Рая и Уилям Салиба не се схванаха до ъгъла на дребното наказателно поле, а Луис Диас съумя да се пребори с тях и чукна топката, която се удари в ръката на Габриел Магаляеш и спря в мрежата на домакините 1:1.
 Челси - Уулвърхемптън 2:4 в мач от Висшата лига
Погром! " Вълците " раздраха Челси посред " Стамфорд Бридж "

Ето по какъв начин се разви дуелът

При този резултат пристигна почивката, след която Ливърпул заигра по-силно. Ударите на Къртис Джоунс и на Гакпо обаче минаха около вратата, а пред другата Жоржиньо пропусна от добра позиция.

В 67-ата минута обаче се стигна до кошмарна неточност в защитата на мърсисайдци, чиито капитан и вратар не се схванаха, а от това се възползва Габриел Мартинели и прати топката в опразнената мрежа за 2:1.
 Снимка 652099
Източник:

В 88-ата минута Ливърпул остана с човек по-малко, откакто Ибрахима Конате получи втори жълт картон и се прибра под душовете прибързано.

Последваха вихрени офанзиви и към двете порти, а в заключителната част на дуела Ливърпул натисна в опит да изравни. При една контраофанзива в 92-ата минута обаче резервата Леандро Тросар стреля от дребен ъгъл по диагонала, топката се отклони от крайници на Ван Дайк и спря в мрежата на Ливърпул за крайното 3:1 в интерес на Арсенал.
 Манчестър Юнайтед - Уест Хем 3:0 в мач от Висшата лига
Юнайтед подсети за положителното остаряло време с погром над Уест Хем

Гарначо свети при класиката против " чуковете "

Така мърсисайдци позволиха едвам втората си загуба през сезона във Висшата лига и по този метод дават късмет на първенеца Манчестър Сити да оглави класирането, в случай че завоюва двата мача, които има в запас. Ливърпул е с 51 точки, а Арсенал с 49, трети е тимът на Гуардиола с 46 пункта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР