Арсенал победи с 3:1 Уест Бромич и ги запрати в

...
Арсенал победи с 3:1 Уест Бромич и ги запрати в
Коментари Харесай

Арсенал се оттърси и прати УБА в Чемпиъншип

Арсенал победи с 3:1 Уест Бромич и ги запрати в Чемпиъншип, откакто с тази загуба гостите изгубиха и теоритичен късмет за избавление, защото е на 19-о място с 26 точки, а 17-ия Бърнли е с 36 и мач по-малко. По този метод играчите на Микел Артета дадоха отговор уместно и след разочарованието в четвъртък, когато отпаднаха на полуфиналите в Лига Европа след тъждество с Виляреал. Головете за лондончани бяха дело на Емил Смит Роу (29’), Никола Пепе (35’) и Вилиан (90’), Матеус Перейра означи почтното попадение за момчетата на Сам Алардайс.

Арсенал съумя да открие резултата в 29-ата минута, когато Букайо Сака бе изведен чудесно отляво от Вилиан, центрира единствено с едно допиране, а нахлуващият Емил Смит Роу засече чудесно топката за 1:0.

Никола Пепе означи брилятно попадение единствено няколко минути по-късно за 2:0 за домакините. Той получи на фланга, смени чудесно посоката и изстреля топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Сам Джонстън, който остана изцяло беззащитен.

Минута по-късно играчите на Микел Артета можеха да решат всичко в срещата, само че и Габриел Мартинели и Смит-Роу пропуснаха да засекат чудесно центриране отляво. Това се случи и в 64-ата минута, когато още веднъж Сака достави чудесно подаване паралелно на голлинията, само че този път Лаказет закъсня да засече.

Играчите на Сам Алърдайс съумяха да понижат в 65-ата минута, когато още веднъж Матеуш Перейра направи прелестен пробив от центъра на терена, доближи наказателното поле сред няколко бранители на “артилеристите” и стреля доста тъкмо в левия ъгъл на Лено за 2:1.

В идващите минути играчите на “дроздовете” опитваха да вдигнат темпото на игра и да станат по-активни пред вратата на домакините, само че по този начин и не доближиха до рискови положения.

Точка на разногласието постави Вилиан в 89-ата минута, когато извърши великолепно директен свободен удар и прати неспасяемо топката в десния ъгъл на Сам Джонстън за 3:1. С тази победа Арсенал се изкачи до 9-ата позиция с 52 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР