Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в дербито от 8-ия

...
Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в дербито от 8-ия
Коментари Харесай

Арсенал повали Манчестър Сити и прекъсна серия от 12 мача без победа срещу гражданите

 Efbet2023 Horizontal
Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в дербито от 8-ия кръг на британската Висша лига и продължава отличната си серия без загуба от началото на сезона в Премиър лийг. " Артилеристите " се постановиха на своя стадион " Емиратс " с гол на Габриел Мартинели в 86-ата минута. Бразилецът получи топката от Кай Хавер, а при последвалия удар имаше рикошет, който не остави шансове на вратаря Едерсон.

Иначе дуелът бе равносилен и без доста положения, като двата тима действаха извънредно внимателно и не поемаха непотребни опасности.

" Гражданите " можеха да поведат в 6-ата минута, когато Йошко Гвардиол насочи изстрел под напречната греда, който щеше да бъде голов, в случай че бранител на " артилеристите " не бе изчистил топката от голлинията. Само секунди по-късно тимът на Пеп Гуардиола сътвори още един късмет, само че Нейтън Аке прати кълбото на сантиметри над напречната греда.

Един от най-интересните моменти преди почивката беше обстановка за червен картон на Матео Ковачич, която беше прегледана с VAR, само че хърватинът получи единствено жълт картон. Малко по-късно той още веднъж влезе рисково в краката на противник, само че по този начин и не получи второ публично предизвестие.

Преди днешния мач, Арсенал бе в серия от 12 следващи провали против Манчестър Сити, шест от които на стадион " Емиратс ". За " топчиите " това бе първи триумф против днешния им противник от 2015 година

С този резултат Арсенал нанесе втора поредна загуба на първенеца, който преди този момент беше в серия от шест следващи триумфа. След осем кръга " артилеристите " са втори в подреждането с 20 точки, с еднакъв актив с Тотнъм, само че с по-лоша голова разлика.

Сити остава трети във краткотрайното нареждане с 18 пункта. 

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР