Арсенал и Ливърпул играят при в един от най-големите мачове

...
Арсенал и Ливърпул играят при в един от най-големите мачове
Коментари Харесай

Арсенал показа амбиции за нещо голямо след грандиозна победа над Ливърпул

Арсенал и Ливърпул играят при в един от най-големите мачове в Англия. Габриел Мартинели откри още в първата, а Дарвин Нунес изравни в 34-ата минута. Букайо Сака даде нов задатък на домакините в добавеното време на първата част, само че Роберто Фирмино възвърне равенството в 53-ата минута. Сака даде за трети път задатък за " артилеристите "  в 76-ата минута с втория си гол след тъкмо изпълнена дузпа. Срещата от 10-ия кръг на шампионата на стадион „ Емиратс “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

„ Артилеристите “ вършат отличен сезон дотук, откакто заемат втората позиция с 21 точки, само че при триумф още веднъж ще се върнат на върха, като по този метод ще изпреварят първенеца Манчестър Сити, който е с 23 пункта.

Мърсисайдци пък търсят неизменност в представянето си след неуверените мачове през тази акция. Тимът на Юрген Клоп е на нежеланата десета позиция с 10 точки. Една победа през днешния ден обаче ще върне самочувствието в отбора преди натоварения график в идващите седмици.

/ /

Мачът започва стремително за „ артилеристите “, които поведоха в резултата още в 58-ата секунда. Гостите проведох офанзива, само че подаване на Диого Жота към Дарвин Нунес бе пресечено, след което Уилм Салиба лиши и домакините бързо изнесоха топката. Мартин Йодегор изведе чудесно Габриел Мартинели зад тила на Трент Александър-Арнолд, а бразилецът стреля тъкмо в далечния ъгъл. Попадението беше прегледано със ситемата ВАР за възможна засада на Букайо Сака в хода на офанзивата, само че такава нямаше – 1:0 за Арсенал.

⚡️ 58 seconds ⚡️
— Arsenal (@Arsenal)
Ливърпул опита да отговори след полученото попадение, като в 15-ата минута гостите имаха съществени искания за дузпа. Жота беше изведен отдясно в наказателното поле с дълъг пас от Александър-Арнолд, след което португалецът опита да центрира, само че бе блокиран от Салиба. На повторенията обаче се видя, че бранителят играе с ръка, която е отделена от тялото, само че след инспекция с ВАР основният арбитър реши, че няма съображение да отсъди наказатален удар поради това, че ударът в ръката идва от доста близка отдалеченост. 

В 26-ата минута Дарвин Нунес получи от Мохамед Салах  отдясно в наказателното поле,  уругваецът насочи компактен удар от дребен ъгъл, само че Аарън Рамсдейл мазета.

Две минути по-късно Габриел Жезус комбинира с Мартинели отляво, който центрира в наказателното поле, само че топката бе изчистена. Топката обаче още веднъж попадна в Жезус, който сред няколко играчи на Ливърпул опита удар към вратата, само че Алисон беше покрил близкия си ъгъл и улови.

Ливърпул подвигна оборитите и след тъкмо половин час игра Джордан Хендерсън изведе отдясно Нунес, който центрира към точката за дузпа, а там Салиба изпревари Луис Диас и насочи топката към личната си врата, само че Рамсдейл съумя да реагира и мазета.

В 32-ата минута Салах получи на десния фланг, влезе във вътрешността, мина сред трима играчи на Арсенал и стреля ниско към близкия ъгъл, само че около вратата в навън. 

Ливърпул обаче съумя да изравни справедливо в 34-ата. След осъществяване на тъч в половината на гостите Александър-Арнолд изрита топката напред, където Салиба протегна крайник, само че по този начин единствено продължи към Диас, който по-късно центрира доста добре отдясно по земя към Нунес, който се хвърли напред и засече топката във вратата на Рамсдейл за 1:1.

A lovely leveller from Darwin
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР