Арсенал и Челси завършиха наравно 2:2 в лондонското дерби от

...
Арсенал и Челси завършиха наравно 2:2 в лондонското дерби от
Коментари Харесай

Арсенал и Челси не се победиха в зрелищен сблъсък на Емирейтс

Арсенал и Челси приключиха наедно 2:2 в лондонското дерби от 22-ия кръг във Висшата лига. Двата отбора сътвориха същински театър за близо 60 000 фенове на „ Емирейтс “, които видяха четири попадения през второто полувреме.

Намиращият се в страхотна форма напоследък Джак Уилшър даде преднина на домакините в 63-ата минута. Халфът бе изтърван от отбраната на „ сините “ и с мощен шут отблизо разстояние разстреля Куртоа за 1:0. Буквално минута по-късно „ топчиите “ можеха да удвоят задатъка си, само че Лаказет не съумя да се разпише от чиста позиция.

Отговорът на гостите не закъсня и в 67-ата равенството бе възобновено. Еден Азар проби в наказателното поле, след което бе наивно фаулиран от Ектор Белерин и основният съдия Антъни Тейлър уточни бялата точка. С осъществяването се зае точно пострадалият, като белгиецът не сбърка за 1:1.

Двата отбора продължиха във вихрено движение, като опциите за гол се редуваха и пред двете порти. В 84-ата минута Челси направи цялостен поврат, а прецизен бе испанецът Маркос Алонсо.

С голяма заслуга за попадението пък бе резервата Давиде Дзапакоста, който на смешка преодоля Мейтланд-Найлс и центрира чудесно към Алонсо, който от метър вкара топката във вратата на Чех.

До края на постоянното време домакините въпреки всичко стигнаха до точката. В воин за „ артилеристите “ се трансформира Ектор Белерин, който изкупи виновността си за направената от него дузпа. Испанският защитник оформи крайното 2:2 в 92-ата минута с топовен шут от близо 12 метра. Буквално в ответната офанзива Мората можеше да донесе успеха за Челси, само че останал на чиста позиция не съумя да преодолее Чех.

След равенството Арсенал остава на шестата позиция с 39 точки, до момента в който Челси е трети с 46. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР