Арсенал и Барселона са поредните четвъртфиналисти в Шампионската лига, но

...
Арсенал и Барселона са поредните четвъртфиналисти в Шампионската лига, но
Коментари Харесай

Арсенал прескочи Порто след дузпи, напрежение между треньорите след мача

" Арсенал " и " Барселона " са следващите четвъртфиналисти в Шампионската лига, само че в случай че за единия гранд не бе доста мъчно да завоюва реванша от 1/8-финалите, другият мина през 120 минути и дузпи.

Това са " топчиите ", които след 1:0 (общо 1:1 в постоянното време на двете срещи) против " Порто " на " Етихад " не съумяха да решат разногласието в игровото време и стигнаха до 11-метрови удари - 4:2. Лондончани са в топ 8 на шампионата за първи път от 2010 година насам.

През първото полувреме и двата тима пропиляха благоприятни условия, като на два пъти " драконите " можеха да стигнат до задатък посредством Еванилсон.

В 41-ата Леандро Тросар откри с диагонален удар. След почивкта натискът на домакините се ускори, само че намеси имаше вратарят на гостите Диого Коща. Защитата им удържа и в продълженията, по този начин се стигна до дузпи.

Мартин Йодегор, Кай Хаверц, Букайо Сака и Деклан Райс бяха точни за " Арсенал ". Пепе и Марко Груич се разписаха за " Порто ", само че ударите на двама бразилци - Вендел и Галено, бяха отразени от Давид Рая - в един и същи ъгъл.

След мача треньорът на португалския гранд Сержио Консейсао се оплака от мениджъра на " артилеристите " Микел Артета - обиждал фамилията му - на испански език. Двамата се сдърпаха по време на конфликта, а и след трагичния му край.

" Казах му, че индивидът, който той оскърбява, към този момент не е сред живите. Нека да не прави повече такива неща, а да си гледа тима, тъй като той няма достатъчно качество, с цел да играе на това равнище, сподели Консейсао на конференцията. - За мача мога да кажа, че се гордея с моите играчи. " Арсенал " беше по-слаб и в двата мача и надали някой ще го оспори. Заслужавахме да продължим. Имахме 1-2 положителни положения в продълженията и то против тим, който по принцип вкарва доста голове, водач е във Висшата лига. "

Микел Артета отхвърли казаното от съперника му за обиди към фамилията. Той отхвърли да разяснява тематиката, казвайки, че двамата просто са разменили реплики.

" Много се веселя! Изминаха 14 години без присъединяване в топ 8 в Шампионската лига, а това е доста време за клуб като " Арсенал ". Това демонстрира и какъв брой мъчно ни беше. Наложи се да се потрудим много, с цел да намерим вълшебния миг в края. Всички се старахме да изтръгнем успеха и най-после ни се получи ", рече испанецът.
 Снимка АП/БТА
В същото време на стадиона на хълма Монтджуик " Барселона " победи " Наполи " с 3:1 (1:1 в първия мач). Двубоят можеше да има различен процес, само че Виктор Осимен пропусна още в началните минути.

Барса нанесе двоен удар в 15-ата и 17-ата, когато осъществиха Фермин Лопес и Жоао Кансело. " Наполи " бързо върна интригата - посредством Амир Рахмани в 30-ата, а малко по-късно можеше и да изравни.

Италианският отбор имаше искания за дузпа при акция на Виктор Осимен в 50-ата, само че съдиите подминаха обстановката.

Нататък " блаугранас " несъмнено имаха предимство и няколко пъти бяха пред трето попадение. Това се случи в 83-тата, когато Роберт Левандовски постави завършек на разногласието.

Днес са последните осминафинални реванши. " Атлетико " (Мадрид) приема " Интер " (Милано), италианският отбор завоюва с 1:0 вкъщи. 

А след 1:1 в Нидерландия " Борусия " и ПСВ " Айндховен " ще вземат решение разногласието в Дортмунд.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР