Ароматният, освежаващ и горещ чай благодарение на своите лечебни, подмладяващи

...
Ароматният, освежаващ и горещ чай благодарение на своите лечебни, подмладяващи
Коментари Харесай

Най-скъпите видове чай в света

Ароматният, ободрителен и парещ чай с помощта на своите лечебни, подмладяващи свойства и елегантен усет, е втората по известност напитка в целия свят (разбира се, след водата). Но има типове, за които доста хора дори не знаят, че съществуват.

Колекционен " Пуер " – 133 долара/кг. Колекционният „ Пуер “ е създаден от листата на вековни дървета. Точно както във винопроизводството има области със запазени марки, по този начин и в производството на чай има райони, където порастват най-качествените пуери. Такъв чай, както най-хубавите виновност и коняци, би трябвало да отлежи години, с цел да разкрие най-високите си качества.
Защо британците поставят МЛЯКО в чая си
Не става въпрос за усет. Тъй като времето става по-хладно, множеството хора се обръщат към горещо какао, чай и други уютни питиета. Вмест...
Прочети повече
Чай „ Тиенчи “ - 170 долара/кг. Тиенчи е избран тип женшен с генезис Югозападен Китай. Цветовете и коренът му се употребяват в медицината. Чаят „ Тиенчи “ е един от най-лековитите чайове в света. Използва се от епохи за лечение на бодърствуване, кожни обриви и световъртеж. Цветовете на тиенчи наподобяват на дребни цветчета броколи и са високо търсени в цяла Азия. Събиран единствено в провинция Юнан, чаят има ветровит ментов мирис и аромат на женшен.

Чай „ Пу-ерх “ - 1000 долара/кг. Ферментирал чай с кондензиран усет, който става все по-ценен с времето. Събира се в китайската област Юнан. Визуално прилича шепа сухи листа, но в действителност съставлява изпражненията на разнообразни типове инсекти, които се хранят с чаени листа. Китайските фермери с пинсети и лупа събират изпражненията им. Крайният резултат е освежителен чай с лековити свойства.

Златни чаени главички - 3000 долара/кг. Специфичен чай, който се бере в една-единствена планина в света, един-единствен ден годишно. За събирането му се употребяват златни ножици, с които се реже върхът на чаеното дърво. Чаените върхари се сушат на слънце, поставят се в затворени контейнери, където отделят полифенолите си, пожълтяват и излъчват тънък пъстър мирис. Сетне се боядисват със злато 24 карата – и затова готовата напитка свети. Това е същински императорски чай и се продава единствено от Сингапур по интернет.

Чай „ Тегуанин “ - 3000 долара/кг. Това е чай вид „ улун “ - микс от полуферментирали чер и зелен чай. Има характерен мирис на кестен и тежки, твърди листа. Приготвянето му е прекомерно комплицирано, на няколко стадия. Веднъж събрани, листата се изсушават на слънце, оставят се да се охладят, сушат се още веднъж с разнообразни окиси, навиват се на руло, фиксират се, отново се изсушават и се пекат.
Не пийте чай по време на хранене
Повече от нас имат навика, до момента в който се хранят да употребяват някаква напитка - портокалов сок, сода, вино или бира. Но съгласно ново изследва...
Прочети повече
Чай „ Да-Хонг Пао “ - 1.2 милиона долара/кг. Истинският цар измежду чайовете! Названието му значи „ луксозна алена тога “. Разновидност на китайския чай „ улун “. Според някои историци, точно това била една от най-секретните секрети на китайската династия Мин (1368-1644). Легендите гласят, че болната майка на императора се излекувала с този загадъчен чай. Императорът изпратил бойци да открият лечебния чай. Те намерили четири непознати чаени шубраци - три от тях оживели и до през днешния ден. Наистина чай от легендите. Той действително има лековити свойства и е скъпо китайско естествено благосъстояние. С него се подаряват почетни посетители. Не се продава в магазините.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР