Ароматът на листата от мента е крайно неприятен за комарите

...
Ароматът на листата от мента е крайно неприятен за комарите
Коментари Харесай

Как да се отървем от комарите - ето от кои подправки бягат

Ароматът на листата от мента е извънредно противен за комарите и ги отблъсква

Наши положителни съдружници срещу комарите, изключително в летния здрач, репелентите са значима част от битката против тези досадни и неприятни инсекти, постоянно подготвени да ни ужилят на всички места по тялото.

Но, с изключение на химическите кремове и спрейове, може да се защитим с едно доста по-естествено и натурално решение: растения, които постоянно използваме за подправки! Вижте селекция от седем билки по-долу, които оказват помощ за предотвратяване от комари по натурален път.

1. Цитронела (лимонова трева)

Клонките на цитронелата оказват помощ за предотвратяване от разнообразни инсекти. Използвана в производството на репеленти поради своето етерично масло, цитронелата в естествената си форма също е много ефикасна против комари. Често срещано в плановете на ландшафтните архитекти, растението демонстрира добра резистентност на по-влажни почви и изгодата от него е безспорна. При това има разнообразни лечебни и успокояващи свойства и обича слънчева среда, изключително когато е засадено в саксии.

2. Лавандула

Лавандулата е едно от най-популярните лилави цветя на планетата и демонстрира положителни резултати против инсекти. Широко употребена във фармацевтичната промишленост, тя може да ни послужи и като добър естествен репелент срещу комари. Ароматът на листата и цветовете способства също и за доста приятното ароматизиране на жилището, а свойствата на типа оферират няколко лечебни резултата против възпаления, болежка и инфекции.

3. Босилек

Ароматът на босилек носи приятни чувства и отблъсква комарите. Ако имате по-малка градина или разполагате с най-обикновена саксия (за предпочитане керамична) в апартамент и сте в регион с огромно разпространяване на комари, може да употребявате растения с по-интензивна миризма, в това число подправки. Такъв е казусът с босилека, който може да се отглежда дори в дребна саксия в кухнята или в други места на жилището.

4. Розмарин

Добре прочут в гастрономията, розмаринът е добър съдружник против комарите. Използван като характерна фалшификация в разнообразни ястия и без значение, че в кулинарията не всички са негови поклонници, розмаринът съставлява доста положително решение против комари. Малките клончета могат също да ви предпазят от молците в дрешниците, дрешниците и килерите; задоволително е да са свежи и сложени на мястото, което желаете да предпазите от нездравословните инсекти.

5. Болдо

Листата на това южноамериканско растение имат горчив усет, а миризмата отблъсква комарите. В аромата им участват камфорови нотки, употребяват се като фалшификация и за чай. Плодовете може да се ядат. Болдото е известно със своите отлични лечебни свойства, необятно употребявани във фармакологията.

6. Мента

Ароматът на листата от мента е извънредно противен за комарите и ги отблъсква. В качеството си на универсална фалшификация, както дивата, по този начин и култивираната мента (джодженът) влизат в доста кулинарни предписания на цялата гама от предястия до десерти и имат противовъзпалителни свойства с позитивен резултат върху храносмилателната система. Растението също по този начин пази кожата, като в същото време защищава от вероятни инсекти, които биха могли да ухапят хората - от комари до мравки. При развъждане в саксия обаче изисква особено внимание. Това е мощно преобладаващ тип, по тази причина би трябвало да се лимитира разпространяването му, в това число в самата саксия.

7. Седефче

Седефчето е едно от най-известните растения за прогонване на неприятната сила – а около битката с това злодейско събитие, също оказва помощ и против комарите! Известно в средите на гадателите и различните лечители като бранител от урочасване и „ неприятни очи “, седефчето е положително средство освен против черна магия, само че и срещу досадните хапещи инсекти. Видът обаче може да бъде отровен за домашни любимци. Препоръката на озеленителите е в стайни условия да го поставяте в по-високи саксии, недостъпни за нашите дребни и любопитни четирикраки другари.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР