Армията в Мианмар блокира достъпа до Facebook “в името на

...
Армията в Мианмар блокира достъпа до Facebook “в името на
Коментари Харесай

Армията в Мианмар спря достъпа до Facebook

Армията в Мианмар блокира достъпа до Фейсбук “в името на стабилността ”. Платформата се явява единственият достъп на мнозина до интернет. Почти половината от 53-милионното население на Мианмар употребява обществената мрежа. През последните няколко дни деятели използваха платформата, с цел да провеждат контрапреврат.
От Фейсбук реагираха на дейностите на армията и приканиха управляващите да възстановят връзката и да разрешат на жителите на Мианмар да споделят, осведомят от BBC.

Властта обаче уточни, че блокирането на обществената мрежа ще продължи до 7 февруари.

Все повече се усложнява ситуацията в Мианмар след военния прелом, станал преди дни. Военните арестуваха водача на ръководещата партия “Национална лига за демокрацията” Аун Сан Су Чжи. Арестувани са и други високопоставени лица от партията.

В страната е оповестено военно състояние за една година.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани всички задържани при военния прелом в Мианмар да бъдат освободени.

Като причина за преврата се оповестява неуспеха на държавното управление и неналичието на реакция против изказванията за изборни измами през ноември 2020 година Според военните става дума за милиони нарушавания по време на парламентарните избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР