Армията съобщи, че атакува Хартум от всички посоки, с въздушни

...
Армията съобщи, че атакува Хартум от всички посоки, с въздушни
Коментари Харесай

ООН: Судан и Източна Африка са застрашени от глад frognews.bg

Армията заяви, че нападна Хартум от всички направления, с въздушни удари и тежка артилерия. Конфликтът сред постоянната войска и паравоенните Сили за бърза поддръжка, който избухна в средата на месеца, принуди хиляди да изоставен домовете си. Жертвите са стотици.

 

" Ситуацията е доста се утежнява, не го чакахме. В петък беше добре, в събота всичко излезе отвън надзор - стрелба  по улиците, палене на къщи и коли. На паравоенните им свърши храната и водата, страдат от дефицит и на електрическа енергия и започнаха да нахлуват в домовете ", сподели суданският гражданин Марван Гандур, който също бяга от страната.

 

Милиони остават в капан в суданската столица, където храната не доближава.

 

Продължаващото принуждение в Судан може да провокира филантропична рецесия цяла Източна Африка. Tова предизвестиха от Световната стратегия на Организация на обединените нации по прехраната.

 

" Една трета от популацията на Судан гладуваше и преди да избухнат сраженията, а в този момент има дефицит на всевъзможни артикули, а цените на храните не престават внезапно се покачват ".

 

Подобни трендове за увеличение на цените има и прилежащи страни като Чад и Южен Судан, които одобриха хиляди бежанци след началото на сраженията, уточни Мартин Фрик, шеф на немския клон на Световната стратегия на Организация на обединените нации по прехраната.

Междувременно продължава и евакуацията на непознати гражадни, в това число и българи.  През последните дни от размирната африканска страна сполучливо бяха изведени 34-ма българи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР