Армията на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изстреляла

...
Армията на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изстреляла
Коментари Харесай

КНДР пак изстреля балистична ракета

Армията на Южна Корея заяви, че Северна Корея е изстреляла най-малко една балистична ракета към източните си морета , оповестява CBS News.

Припомня се, че това се случва, до момента в който севернокорейският водач Ким Чен Ун пътуваше в Русия за среща с президента Владимир Путин  има интернационалните опасения по отношение на евентуална договорка за оръжия, която може да подхрани военните старания на Москва в Украйна.

Обединеният началник-щаб на Южна Корея не сподели незабавно на какво разстояние е летяло оръжието.

Бреговата защита на Япония заяви, че ракетата евентуално е паднала , само че въпреки всичко прикани корабите към японските крайбрежия да внимават за падащи предмети.

Агенцията разяснява, Ким употребява интернационалното разпръскване, породено от войната на Русия в Украйна, с цел да ускори създаването на оръжия на Севера, развой, който включва повече от 100 изстрелвания на ракети от началото на 2022 година
 Ким Чен-ун се насочва към космодрума
Ким Чен-ун се насочва към космодрума " Восточний "

Там евентуално ще се срещне с съветския президент

Според публични представители на Съединени американски щати Путин може да употребява срещата си с Ким, с цел да обезпечи повече доставки на севернокорейска артилерия и други муниции, с цел да попълни намаляващите запаси и да удължи нашествието си в Украйна.

Експерти споделят, че в подмяна Ким може да потърси по този начин нужната икономическа помощ и комплицирани оръжейни технологии, с цел да напредне в програмата си за нуклеарни оръжия и ракети.

Японското държавно управление към този момент стачкува пред КНДР по отношение на изстрелванията на сякаш балистични ракети. Това съобщи основният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно на конференция в Токио.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР