Армията на Йордания съобщи днес, че е свалила дрон, който

...
Армията на Йордания съобщи днес, че е свалила дрон, който
Коментари Харесай

Армията на Йордания съобщи, че е свалила дрон, пренасял наркотици от Сирия

Армията на Йордания заяви през днешния ден, че е свалила дрон, който пренасял през границата опиати от Сирия, както и че няма да разреши граничният регион на страната да се трансформира във фронтова линия на обвързвана с Иран война против опиатите, съобщи Ройтерс.

Кралството упреква проирански въоръжени групировки, за които твърди, че са защитавани от подразделения на сирийската войска, в контрабанда на опиати през йорданската граница към доходоносните пазари в Персийския залив.

Дамаск твърди, че прави всичко допустимо, с цел да спре противозаконната търговия и продължава да разрушава вериги за контрабанда в южната част на страната. Той отхвърля в контрабандата да вземат участие подкрепяни от Иран въоръжени групировки, свързани с неговата войска и сили за сигурност.

Рязкото увеличение на опитите за контрабанда принуди Йордания предходната година да промени разпоредбите за деяние на армията по границата и да разреши на военните да употребяват съкрушителна мощ. " Продължаваме да се оправяме с увереност и със мощ с всички закани за нашите граници и всички опити за дестабилизиране на сигурността на страната ", се споделя в изказване на армията. Летателният уред, който пренасял метамфетамин на кристали, е бил прехванат и свален от йорданската страна на границата, се прибавя в изказването.

Опустошената от война Сирия се трансформира в един от главните центрове за търговията с опиати в района, а цената й доближава няколко милиарда $, показва Ройтерс. Йордания е съществена директна точка за създавания в Сирия метамфетамин, прочут като каптагон, към богатите на нефт страни от Залива, считат западни експерти по битката против опиатите и Вашингтон.

Йордански чиновници оповестиха, че изразили опасения пред сирийските управляващи, само че макар получените обещания, не са забелязали същински опити за преустановяване на незаконната търговия.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР