Армията на Съединените щати се съгласи да сключи договор за

...
Армията на Съединените щати се съгласи да сключи договор за
Коментари Харесай

САЩ укрепват Гърция, започват с 1200 бронирани машини до април

Армията на Съединените щати се съгласи да подписа контракт за продажба на задгранични военни активи с Гърция , с цел да даде на военните на страната в допълнение съоръжение, както и поддръжка за районни интервенции , оповестява " Грийк рипортър ".

Първият кръг съоръжение, известно като Excess Defense Articles (EDA), дойде в Гърция в петък. Доставката съдържа 44 бронирани транспортни средства M1117 Guardian. Американските военни самолети ще изпратят 1200 транспортни средства M1117 в Гърция до април .

Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос приветства дипломат Джефри Пайът и Съединени американски щати за тяхното " чудесно равнище на съдействие ". Превозните средства са подобаващи за актуалните оръжейни системи на Гърция и ще подобрят бойната подготвеност на военните.

Панайотопулос сподели на гала в края на 2021 година, че M1117 е кадърен на " необятен набор от задачи ", които ще съживят интервенциите на военните: " Убеден съм, че бронираните транспортни средства M1117 ще вдъхнат нов живот на оперативния дизайн на нашите армейски формирования, позволявайки им да извършват необятен набор от задачи ".
 Гърция получи първите си 6 нови бойни самолета Rafale, чака още 18
Гърция получи първите си 6 нови бойни самолета Rafale, чака още 18

Мицотакис: Военновъздушни сили стават едни от най-силните в Европа и Средиземноморието и ускоряват гъвкавостта на гръцката дипломация

Транспортирането на транспортните средства е дълъг план. Първият кръг транспортни средства дойде от Германия , до момента в който останалите транспортни средства ще бъдат изпратени от армейското хранилище на Сиера в Херлонг, Калифорния.

" 21-вото командване за поддържане на театъра (в Германия) качи транспортните средства на трен и ги изпрати до посолството и консулството на Съединени американски щати в Гърция, където прехвърлянето бе иницииран от Службата за съдействие в защитата ", сподели Маркъс Маки, асистент на задачата на USASAC G-3.

Съединени американски щати ще употребяват даването на по-старо съоръжение като опция за рационализация на армията си .

" Подобен трансфер на военни машини е огромен план. Това изисква устойчиво съдействие и комбинирано показване на двамата сътрудници , гръцката и американската войска. Експерти по тематиката са включени и работят интензивно като екип, с цел да изпълнят тази задача сполучливо ", сподели подполковник Атанасиос Нациос, офицер за връзка със сигурността (Гърция), назначен към USASAC.

Гърция желае нови оръжия като средство за подсилване на геополитическата си позиция в района , като в същото време надгражда съюза на страната със Съединени американски щати.

" Повторното потребление на тези активи съставлява в това време предизвикателство и образец за нашето засилено съдействие, с цел да създадем това съоръжение оперативно способно да реализира нашите общи цели и да укрепи нашите връзки ", добави Нациос.

" Това е още едно солидно доказателство за процъфтяващите стратегически връзки сред Гърция и Съединени американски щати и съдействието сред гръцките и американските въоръжени сили ", сподели Панайотопулос. " Вярваме, че най-хубавото занапред следва и стратегическото съдействие е в чудесно положение сега, само че има още какво да се направи и всички сме ангажирани да вършим повече. "
 НАТО ще употребява военни бази в Гърция за възможна реакция на напрежението сред Русия и Украйна
НАТО ще употребява военни бази в Гърция за възможна реакция на напрежението сред Русия и Украйна

На пристанище Александруполис в последните 2 месеца се струпва американска военна техника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР