Армията на Полша ще замени бойните си самолети съветски модели

...
Армията на Полша ще замени бойните си самолети съветски модели
Коментари Харесай

Полша планира най-силните сухопътни войски в ЕС

Армията на Полша ще размени бойните си самолети руски модели с машини от Съединени американски щати и Южна Корея. Това заяви полският министър на защитата Мариуш Блашчак, представен от Полското радио и организация Укринформ.

Вече е невероятно да използваме постсъветска техника и отсега нататък. В доста къси периоди самолетите МиГ-29 и Су-22 ще бъдат снети от въоръжение. Освен американски машини Ф-16 и Ф-35, в полската авиация ще се появят южнокорейски учебно-бойни самолети, сподели министърът в слово на боен фестивал по случай 102-рата годишнина от успеха над болшевиките във Варшавската борба.



Блашчак съобщи, че го подлагат на критика поради покупките на нова бойна техника за полската войска. По думите му, критиците "навярно биха желали да купя тази техника другаде ".

"Но аз закупувам техника, тествана в сражения, която подсигурява сигурността на Полша ", акцентира министърът.



"Наши летци упражняват дружно с военни от Съединени американски щати и по този начин построяват съдействие, което е доста значим детайл от сигурността ни ", добави той.

В края на юли Блашчак съобщи пред седмичника "Шечи ", че Полша ще има най-силните сухопътни войски от всички европейски сътрудници в НАТО, с цел да отблъсква дейно съветския агресор, припомня Укринформ.

Тогава министърът подписа във Варшава покупко-продажби с Южна Корея за към 1000 танка К2, над 600 самоходни артилерийски установки К9 и 48 изтребителя ФА-50.



Преди три дни специалистът Даниел Гур назова покупката на южнокорейска техника от Варшава "крайно изненадваща ", защото потреблението на машини от еднакъв производител дава огромни преимущества и на Полша, и на НАТО. Сега обаче съгласно него ще се наложи Варшава да построи още една верига за доставки и да създаде способи за взаимоотношение и оперативна съгласуемост на танковете К2 с други бойни системи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР