Армията на Киев атакувала позиции между Николаев и Херсон, но

...
Армията на Киев атакувала позиции между Николаев и Херсон, но
Коментари Харесай

13 жилищни сгради разрушени при удара по нефтобазата в Кривой Рог, украинците превзеха Благодатовка

Армията на Киев атакувала позиции сред Николаев и Херсон, само че понесла значими загуби и се върнала на изходни позиции

Голям ресурс от гориво е погубен след нападението на съветските нашественици против петролното хранилище в региона на Кривой Рог, заяви ръководителят на регионалната военна администрация на града Александър Вилкул, представен от организация УНiАН.

Противникът продължава да понася загуби в жива мощ и техника и се концентрира върху защитата, оповестиха от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна и йот Оперативното командване " Юг ".

„ Нашите ракетни и артилерийски подразделения нанасят удари в гръб и по ръководството на окупационните войски. Два противников дрона от вида Орлан-10 са унищожени “, написа още в отчета на щаба. 

„ Руснаците обаче не престават да правят безчовечен закононарушения, като обстрелват мирните поданици. В региона на Кривой Рог денем врагът обстрелва обитаемоте места Апостолово и Зеленодолск със неразрешени касетъчни муниции. Нашествениците поразяват цивилни обекти. В град Апостолово почина жена, родена през 1936 година, която береше домати в двора си. Фрагмент от касетъчни муниции я уцели. Още трима души са ранени. Те са на възраст - 59, 72 и 78 години. Приети са в лечебни заведения в Кривой Рог в сериозно положение и нашите лекари се борят за живота им ", заяви Вилкул.

При офанзивата по петролната база в Кривой Рог са разрушени и 13 жилищни здания, няколко автомобила, два газопровода и 30 слънчеви панела.

„ Около 19 часа в региона на Кривой Рог врагът нанесе два ракетни удара с крилати ракети по нефтената база. Унищожен е огромен ресурс от гориво. Спасителите стартират да локализират пожара. Всички оперативни служби работят на място “, сподели още Вилкул.

Междувременно блогърът Юрий Подоляка заяви в Телеграм канала си, че украинските бойци са завладяли Благодатовка и възнамеряват да продължат контранастъплението на юг. 

Според него обаче загубите за украинската войска са големи на фона на незначителните резултати.

„ В региона на Високополе е настъпила оперативна пауза. Никой не нападна, само че се чака в идващите дни армията на Киев да възобнови контранастъплението. Между Николаев и Херсон през вчерашния ден е имало доста мощна офанзива. Били употребявани няколко десетки единици бронетехника и един батальон от пехотата. Украинските сили понесоха значими загуби и се върнаха на изходни позиции “, прибавя той.

„ Руските войски пък възобновиха настъплението в региона на Пески. Боеве се водят в южните елементи на Първомайск. В разследване от предходната победа на Първи армейски донекци корпус и съответно на 11 полк Въоръжените сили на Украйна се изтеглиха от западните елементи на Донецкото летище. Те схващат, че да удържат тази позиция е на практика невероятно и я оставиха без пердах. Изтеглиха се към Одиное и се готвят за финален пердах, а съюзните сили ще се опитат да прережат последната линия, свързваща Авдеевка с така наречен огромна земя “, сподели още Подоляка. 

В своя Телеграм канал блогърът Михаил Онуфриенко от Харков пък разгласява видеоклип, на който се вижда по какъв начин украински бойци се извозват към фронтовата линия край Херсон с учебни рейсове.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР