Армията, жандармерията и граничната полиция спешно са дислоцирани на границата

...
Армията, жандармерията и граничната полиция спешно са дислоцирани на границата
Коментари Харесай

Борисов прати армията и жандармерията на границата с Турция, за да спрат мигрантите

Армията, жандармерията и граничната полиция незабавно са дислоцирани на границата с Турция, с цел да отбият възможен мигрантски напор след повишение на военното напрежение сред Турция и Сирия, разгласи министър председателят Бойко Борисов.

Той съобщи, че има доста огромно скупчване при Одрин и обстановката с мигрантите е притеснителна.

" Сега очаквам всеки миг с президента Ердоган да ме свържат ", разгласи пред министрите министър председателят.

Министър-председателят не скри, че обстановката е повече от тревожна.

" Към момента си има действителна опасност от събитията, които се случват там. Когато се бият с ракети, хората бягат. Паниката е голяма. А пък по едно и също време с това си представете да стартират да влизат стотици хиляди мигранти ", сподели Борисов, освен това на фона на заканите от ковид, когато се управлява всеки влизащ в страната.

" Притеснителното е, че турските граничари се дръпнаха от постовете, които имаха до момента ", съобщи Борисов.

Проправителственият ежедневник " Сабах " съобщи, че решението за " отваряне на граничните врати " е взето след незабавна среща, Това стана след незабавна среща, управлявана от президента Реджеп Тайип Ердоган в четвъртък. До това развиване на обстановката се стигна, откакто 33 турски бойци бяха убити в северозападната сирийска провинция Идлиб при въздушен удар в четвъртък, за което Анкара упрекна Дамаск. Близо 300 мигранти дойдоха в провинция Одрин на границата с Гърция с опит да отидат в Европа, заяви в това време организация DHA.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР