Армията има разработен план с Министерството на вътрешните работи за

...
Армията има разработен план с Министерството на вътрешните работи за
Коментари Харесай

Каракачанов: Има готовност за полеви болници

Армията има създаден проект с Министерството на вътрешните работи за битка с ковид, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в " Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ Това, с което ние можем да оказваме помощ, са военните лечебни заведения, които действат в някои градове на България – София, Пловдив, Сливен, Плевен, Варна. Навсякъде има открити Коронавирус отделения. Военните лечебни заведения не обслужват единствено работещи в системата на Министерство на защитата “, изясни Каракачанов.

При нужда има подготвеност за полеви лечебни заведения, акцентира Каракачанов, само че преди да се стигне до такава степен има още ходове, които могат да бъдат направени. За лекуване на хора могат да бъдат употребявани неработещи хотели. Там изискванията на живот и хигиена са доста по-добри от военно-полева болница.

Той акцентира, че от тази пандемия би трябвало да си извлечем един извод: „ Ние като нация, в случай че не сме солидарни един с различен, няма кой да ни помогне ".

Каракачанов добави, че би трябвало да се обсъдят ограничения, които да не стопират трудовия развой.

„ Защото въпросът е хем да спасиш живота на жителите, хем да не спреш живота в страната. Не може хората да не вървят на работа, да останат без приходи. Видно е какво се случва. Надявам се, че скептиците във връзка с сериозността на пандемията стават все по-малко “, сподели той.

" Здравната ни система още се държи, само че би трябвало да я подпомогнем с рационални ограничения, с помощ под формата на доброволци, с даряване на кръвна плазма ", сподели още той.

Красимир Каракачанов не чака, в случай че има смяна на администрацията в Белия дом, стратегическите ползи на Щатите и партньорството им с Европейски Съюз и НАТО, да се трансформират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР