Армията е тук от снощи. Ще разчитаме на военните инженери,

...
Армията е тук от снощи. Ще разчитаме на военните инженери,
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Без помощ от държавата няма как да се възстановим

Армията е тук от нощес. Ще разчитаме на военните инженери, които да ни оказват помощ с възобновяване на мостовите уреди на територията на общината. Плануваме да изградим краткотрайно оборудване, което да обезпечи пешеходен достъп до кв. " Василико ".

Това сподели пред публицисти кметът на Царево инж. Георги Лапчев, заяви Българска телеграфна агенция.

Без помощ от страната няма по какъв начин да се възстановим, уточни кметът Лапчев.

По думите му, все още дейностите в общината са минали във втори стадий - възобновяване на инфраструктурата и разчистването на най-критичните региони. Това се прави дружно с доброволците, сподели кметът.

" В момента предстоят огледите. Очакваме специалистите да кажат своите мнения, с цел да можем да аплайваме за помощ от страната. Материалните вреди са големи. Ще създадем оглед на спомагателни зони през днешния ден, до които към момента не са стигали хора. Водата е разрушила съвсем всичко, до което се е докоснала. Днес по обед ще рапортувам персонално на премиера първите резултати. Със сигурност вредите ще са за десетки милиони, само че не можем кажем нищо с акуратност все още ", сподели Георги Лапчев.

Той добави, че стените на двата язовира над село Лозенец са мощно компрометирани. " Благодарение на това, че са били празни, село Лозенец и " Оазис " са избавени ", сподели Лапчев.

Със здравните управляващи се поддържа непрекъснат контакт, посочи той и добави, че водата от чешмите към момента не може да се употребява за пиянство. Няма бедстващи хора или обитаеми места без ток.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР