Армията е пред колапс, със старо оборудване, а някои структури

...
Армията е пред колапс, със старо оборудване, а някои структури
Коментари Харесай

Заков: Армията е пред колапс -

" Армията е пред колапс, със остаряло съоръжение, а някои структури са на ръба на оцеляването - Военновъздушните сили е една от тези структури - и обстановката е сериозна. " Това съобщи министърът на защитата в оставка Драгомир Заков пред Нова телевизия.

Според него аргументите за тази обстановка е това, че в предишното армията е била използвана за политически цели, редовно е недофинансирана, и са били вземани неправилни решения, което е довело до струпване, мъчно преодолимо в границите на няколко месеца.

С това си изявление той съпостави последният ход на Българска социалистическа партия - в четвъртък вицепремиерът и водач на левицата Корнелия, по време на което трябваше да бъде одобрен инвестиционен разход за закупуването на вторите 8 изтребители F-16. Тогава Нинова аргументира решението си с думите:

" Не знаем по какъв начин ще оцелеят хората зимата, а тръгнали да купуват нови самолети. "

Днес Заков отговори още веднъж на това деяние и сподели, че проектът е доста основен, част от модернизацията на армията, и е първият за по-високотехнологично въоръжение. По думите му той ще вкара Военновъздушни сили в 21-ви век, а с това и цялата войска.

Заков добави, че парите за тези изтребители са планувани в бюджета на Министерството на защитата и те не могат да бъдат употребени за други цели. Според него съществува риск да бъде провален договорът за нови изтребители

" Всяко закъснение на този развой слага под риск качествата на Военновъздушни сили. Няма по какъв начин да има сигурност без да има войска. И няма по какъв начин да има повишение на приходите, мощна стопанска система, в случай че няма сигурност ", добави той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР