Армията е най-слабо засегната от COVID-19 от всички други институции

...
Армията е най-слабо засегната от COVID-19 от всички други институции
Коментари Харесай

Каракачанов: Армията е най-слабо засегната от COVID-19

Армията е най-слабо наранена от COVID-19 от всички други институции и това се дължи най-много на ген. Венцислав Мутафчийски. Ако неговото мнение е, че би трябвало да се имунизираме, аз ще се имунизирам. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, отчитайки, че тази година армията е с най-голям рейтинг на утвърждение измежду обществото.

Той напомни подписания контракт за машини за специфичните сили, които ще се създават в българско дружество в Самоков, както и контракта за рационализация на главния ни военен танк Т-72 в „ Терем” и акцентира, че задачата в работата по военни планове да вземат участие български компании.

Каракачанов не подмина и тематиката за връзките ни със Северна Македония.

" България не е наложила несъгласие, ние им казахме, че ще дадем единодушие за започване на договарянията тогава, когато се поправите, когато се научите, че със съседите, с които твърдите, че имате обща история не може по този метод. Не може от първи клас да подготвяш децата в ненавист към българите. Не може да възпитаваш в ненавист и то на база на погрешни обстоятелства ", съобщи Каракачанов и напомни, че единствено преди 3 години беше подписан контракт (Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония - бел.ред.).

" Преди 3 години подписахме контракт, той не се съблюдава. Не знам дали знаете, че дори Иисус Христос е македонец. Скопските политици би трябвало да си построяват своята история на база на достоверните обстоятелства от тяхната история ", сподели още Каракачанов.

Запитан за идните парламентарните избори, той акцентира, че Вътрешна македонска революционна организация се намира в коалиция и какво ще следва нататък зависи от решение, което ще бъде взето след диалог с съдружните сътрудници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР