Армейци,Въпреки че все още ни боли от загубата и разочароващата ...

Армейци,Въпреки че все още ни боли от загубата и разочароващата

Позиция на ЦСКА във връзка с предстоящото решение на Апелативната комисия и инцидентите по време на мача с „Левски“

Армейци,

Въпреки че към момента ни боли от загубата и разочароващата игра във Вечното дерби, не можем да замълчим за случаите, споходили срещата. Инциденти, към които още веднъж бяхме предизвикани да се върнем. По време на мача, след хвърлена бомбичка от бранш „ А ”, пострада основният физиотерапевт на тима Иван Христов, а Джонатан Линдсет беше ударен с предмет по главата.

Недопустимо и в прорез с всички морални и спортсменски правила е да има потърпевш чиновник на противниковия тим и вместо опрощение, да последва апел за протест на наказването и непокорство на публиката. Никой от „ Левски “ не се свърза с клуба ни, Иван Христов или Джонатан Линдсет да попита какво се е случило, въпреки информацията да беше публикувана в общественото пространство. Дори в противен случай, при съществуването на безспорни доказателства, чухме мнения, анализиращи какъв брой предпазени са скамейките на националния стадион и намеци, оспорващи истинността на случаите. За да не остане и капка съмнение, събрахме всички доказателства и свидетелства за обстановките, които ще бъдат показани образно пред съответните органи. Но остава тъпо, че противник с претенциите на „ Левски “ не умее да показва почтено държание в обстановка, която не предстои на подозрение.

Нещо повече – очевидци сме на опити това рисково футболно безчинство да бъде принизено до леко нарушение. Призоваваме решенията за наказания да се основават на спазването на Дисциплинарния устав, прилаган неведнъж с цялата си тежест върху доста други тимове, нас в това число. Като тим, привикнал да бъде наказван тежко и глобяван за хвърлена монета, посрещаме задушевно апела на нашия безконечен противник „ БФС да мери с идентичен критерий “. Противопоставяме се на превръщащото се в традиция толериране на избрани отбори, изключително когато става въпрос за активност, рискова за здравето на всички на стадиона. Нужно ли е да връщаме лентата към многочислените произшествия на мачове, след които потърпевши са служители на реда, почитатели, измежду които и деца, длъжностни и служебни лица?

В този подтекст Апелативната комисия би основала извънредно рисков казус и би дала знак, че футболните хулигани могат да се усещат безнаказани, в случай че под наложения напън удовлетвори желанието на противника ни да се отърве от наказването за хвърлена бомбичка. Призоваваме всички футболни хора да се замислят какво ще е посланието, в случай че следващ случай с бомбичка остане безнаказан, единствено тъй като даден експерт не е видял „ раздран анцуг или нещо такова “.

А на нашите последователи ще кажем две неща. Първо, чуваме и одобряваме рецензиите за представянето на тима, за което като клуб се извиняваме. И второ, бъдете с ЦСКА – постоянно и на всички места, тъй като клубът има потребност от поддръжка. Особено в този момент, когато ударите и опити за накърняване на ползите на ЦСКА и футбола идват отвред.

Очакваме ви в понеделник на „ Българска войска “.

Източник: novinata.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg