Арменският премиер Никол Пашинян заяви днес, че Азербайджан иска тотална

...
Арменският премиер Никол Пашинян заяви днес, че Азербайджан иска тотална
Коментари Харесай

Арменският премиер: Азербайджан иска тотална война с Армения

Арменският министър председател Никол Пашинян съобщи през днешния ден, че Азербайджан желае " тотална война " с Армения - два дни след нови конфликти на границата сред двете кавказки страни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Нашите разбори демонстрират, че Азербайджан желае да предприеме военни акции в някои гранични региони за военна ескалация, която да прерасне в тотална война против Армения ", сподели Пашинян на държавно съвещание.

Армения и Азербайджан си размениха във вторник обвинявания за пукотевица по общата граница - случай, при който съгласно Ереван са починали четирима арменски бойци.

" Азербайджан продължава с политиката " дайте ми всичко, което желая по време на договарянията, другояче ще взема всичко по боен път ", сподели Пашинян, като изрази мнение, че Баку не желае " непоклатимост и сигурност в района ", отбелязва Агенция Франс Прес.

В речта на церемонията по встъпването си в служба през вчерашния ден азербайджанският президент Илхам Алиев съобщи, че Азербайджан няма план за агресия.

" Нямаме териториални искания към Армения. И те би трябвало да се откажат от своите искания. Да вършат шантаж ще им коства скъпо ", предизвести азербайджанският водач. " Няма да има спокойно съглашение, до момента в който Армения не се откаже от претенциите си във връзка с Азербайджан ", сподели още Алиев.

Шестдесет и две годишният азербайджански президент се употребява с извънредно висока известност в страната си, откакто реализира светкавична победа против арменските сепаратисти в Нагорни Карабах, с което бе комплициран завършек на три десетилетия на фракционизъм в азербайджанския район.

Според Ереван Баку желае да откри надзор върху арменската област Сюник, с цел да бъде обвързван Азербайджан с азербайджанския анклав Нахичеван, отбелязва Агенция Франс Прес.

Арменският министър председател Никол Пашинян отговори на обвиняванията на Азербайджан по отношение на закупуването на оръжия от Армения, съобщи арменската новинарска организация АРМЕНПРЕС.

" Азербайджан продължава да насочва заплашителни реплики във връзка с нашите военни промени и придобиването на оръжия от страна на Армения. Наличието на мощна и боеспособна войска е законно право на всяка страна ", съобщи Пашинян на съвещание на кабинета.

" Никой не може да отхвърли това, че Армения признава териториалната целокупност на всички прилежащи страни и няма цели отвън личната си територия. Такава е нашата дълготрайна тактика, тъй като считаме, че легитимността е извънредно значим съставен елемент за гарантиране на сигурността на Армения. Страната ни има извънредно законни цели в региона на защитата, а точно отбрана на интернационално приетите си територии ", съобщи Пашинян.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР