Арменският парламент ратифицирa Римския статут на Международния наказателен съд (МНС).

...
Арменският парламент ратифицирa Римския статут на Международния наказателен съд (МНС).
Коментари Харесай

Армения ратифицира Римския статут на МНС

Арменският парламент ратифицирa Римския статут на Международния углавен съд (МНС). Това съобщи организация ТАСС.

Решението бе подкрепено от 60 депутати . 20 арменски народни представители от опозиционните фракции " Армения " и " Чест имам " пък гласоподаваха " Против ". Те означиха, че приемането на този документ няма нищо общо с ползите на Армения и преследва геополитически цели. Преди това те излязоха с изказване и осъдиха решението на управляващите да ратифицират този документ, отбелязвайки, че арменските управляващи с сходна стъпка съзнателно заплашиха съюзническите си връзки с Русия.

Представителят на републиката по интернационалните правни въпроси Егише Киракосян посояи, че ратификацията на Римския статут е ориентирана против азербайджанските военни, които са направили военни закононарушения на територията на Армения.

Припомняме, че през септември породи спор сред Армения и Русия относто Римския статут на Международния углавен съд, който бе изпратен за ретификация в арменския парламент.

През месец март Международният углавен съд издаде. Русия е една от страните, котио не признават пълномощията на МНС. През юли съветският президент за среща на БРИКС, заради опасения, че управляващите в страната могат да го арестуват, защото страната е признала МНС.
 Москва чака отговори от Ереван какво прави с Римския статут и МНС
Москва чака отговори от Ереван какво прави с Римския статут и МНС

Русия ще построи дейности въз основа на отговора на арменската страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР