Арменският министър-председател Никол Пашинян заяви, че в близките дни в

...
Арменският министър-председател Никол Пашинян заяви, че в близките дни в
Коментари Харесай

Пашинян: В Нагорни Карабах скоро няма да останат арменци

Арменският министър-председател Никол Пашинян съобщи, че в околните дни в Нагорни Карабах няма да остане арменско население. По-рано през днешния ден стана ясно, че повече от половината от жителите на Нагорни Карабах са отпътували за Армения (65 000 от общо 120 000 души).

" Анализите демонстрират, че в околните дни в Нагорни Карабах няма да останат повече арменци. Това е директна акция на етническо пречистване и депортация, за която от дълго време предизвестяваме интернационалната общественост ", съобщи Никол Пашинян на държавно съвещание, представен от ТАСС.

Днес ръководителят на Нагорни Карабах Самвел Шахраманян подписа декрет за преустановяване на съществуването на републиката. Държавата, която не е приета от интернационалната общественост, ще престане да съществува до 1 януари 2024 година

„ Решението за очистване на републиката е взето във връзка със създалата се сложна военна и политическа обстановка, въз основа на целта за гарантиране на физическата сигурност и виталните ползи на народа на Арцах ",се споделя в изказване.

Това стана след оповестената от азербайджанския президент Илхам Алиев " антитерористична интервенция " в Карабах, след края на която (продължила единствено 24 часа) Баку разгласи проектите си да интегрира арменците в района в Азербайджан, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР