Армения съобщи в събота, че ожесточена битка с азербайджански сили

...
Армения съобщи в събота, че ожесточена битка с азербайджански сили
Коментари Харесай

Тежки боеве за стратегически град в Нагорни Карабах

Армения заяви в събота, че " яростна борба " с азербайджански сили е била водена през нощта покрай град Шуша, стратегически значима точка в противоречивия район, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
След седмици на тежки боеве в планинската провинция Азербайджан наподобява затваря кръга към стратегическия град, на 15 километра от основния град на Карабах Степанакерт.
 Армения може да признае Нагорни Карабах. А след това? Армения може да признае Нагорни Карабах. А след това?
Успехите на азербайджанската войска в Нагорни Карабах принудиха арменския министър председател Никол Пашинян да моли Москва за военна помощ. От Кремъ...
Градът Шуша ситуиран на върха на рид, е на основен път, който свързва столицата на непризнатата република с територията на Армения, която поддържа сепаратистите, борещи се за независимостта на Карабах.
Говорителят на арменското министерство на защитата Шушан Степанян заяви за " изключително интензивна и яростна борба " през нощта отвън Шуша, като добави, че многочислените офанзиви от Азербайджан са осуетени.
Армения също по този начин съобщи, че през цялата нощ е имало постоянни обстрели против Шуша.
Министерството на защитата на Азербайджан отхвърли това изказване, като съобщи, че информацията за обстрела на Шуша е " изцяло погрешна ".
 Снайперист от Нагорни Карабах прострелял командира на сирийските наемници Снайперист от Нагорни Карабах прострелял командира на сирийските наемници
В Нагорни Карабах на 2 ноември е погубен от снайперист един от командирите на сирийската формация „ Султан Мурад ”, която дост...
Боевете в Нагорни Карабах не престават макар няколко опита на Русия, Франция и Съединени американски щати да оказват помощ за реализиране на трайно преустановяване на огъня.
Тези три страни съставляват Минската група на посредниците, която оказа помощ да се реализира помирение сред някогашните руски противници през 1994 година, само че занапред търсят трайно решение на продължителния спор.
И Баку, и Ереван упрекват другия,, че войските му работят в цивилен региони, а Организация на обединените нации тази седмица разгласи заплахата от " военни закононарушения ".
Арменският министър председател Никол Пашинян прикани съдружника Русия за военна поддръжка. От Москва към този момент преглеждат разновидността за интервенция при положение на преместване на боевете на територията на Армения. Такава възможност клони към нула. Азербайджан завоюва поддръжката на Турция, която е упрекната в изпращане на наемници в Карабах, които да водят война против сепаратистите.
 Организация на обединените нации не изключва да са били осъществени военни закононарушения в Нагорни Карабах Организация на обединените нации не изключва да са били осъществени военни закононарушения в Нагорни Карабах
Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет позволи през днешния ден опцията да са били осъществени военни закононарушения в конфл...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР