Армения призова Европейския съюз да санкционира Азербайджан за в анклава

...
Армения призова Европейския съюз да санкционира Азербайджан за в анклава
Коментари Харесай

Армения иска ЕС да санкционира Азербайджан заради Нагорни Карабах

Армения прикани Европейския съюз да глоби Азербайджан за в анклава Нагорни Карабах, съобщи Ройтерс. Властите в Ереван предизвестиха, че Баку скоро може да нападне самата Армения, в случай че Западът не предприеме твърди дейности.

Тигран Балаян, пратеникът на Армения в Европейски Съюз, уточни като вероятни ограничения ограничение на цените на азербайджанския нефт и газ, както и преустановяване на договарянията на Европейски Съюз за по-близки връзки с Баку. Той насочи и апел към груповия запад да помогне на Армения да се отбрани от експанзията.

По думите му Европейски Съюз има доста принадлежности за оказване на напън върху азерския президент Илхам Алиев. Нагорни Карабах обаче е платил висока цена, тъй като Европейски Съюз не е употребявал нито един от тях, разясни Балаян.

Азербайджанските сили поеха контрола над Нагорни Карабах, анклав на негова територия, обитаем с етнически арменци, след светкавична военна интервенция предишния месец, което провокира изселване на за по-малко от седмица.

Армения упрекна Азербайджан в етническо пречистване . Властите в Баку отхвърлиха обвиняванията. Те подчертаха, че арменците от Нагорни Карабах са добре пристигнали да останат на територията.
 Мисията на Организация на обединените нации дойде в Нагорни Карабах
Мисията на Организация на обединените нации дойде в Нагорни Карабах

Над 100 поданици на района са избягали в Армения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР