Армения потвърди за пореден път готовността си да подпише мирен

...
Армения потвърди за пореден път готовността си да подпише мирен
Коментари Харесай

Ереван потвърди готовността си да подпише мирен договор с Баку

Армения удостовери за следващ път готовността си да подпише кротичък контракт с Азербайджан. Това съобщи през днешния ден арменският външен министър Арарат Мирзоян на взаимна конференция с италианския си сътрудник Луиджи Ди Майо, съобщи ТАСС.

" Днес обсъдихме въпроси на районната и интернационалната сигурност. Представих обстановката, основана по отношение на политиката на Азербайджан, ориентирана към етнически чистки в Нагорни Карабах, навлизане на азербайджански въоръжени сили в село Парух (с азербайджанско име Фарух, бел. ТАСС), стъпки, създаващи филантропична рецесия в Арцах (Нагорни Карабах, бел. ТАСС), нарушаване на режима за прекъсване на огъня. Смятаме, че интернационалната общественост би трябвало да даде оценка на тези дейности на Азербайджан. За следващ път удостоверяваме нашата подготвеност да подпишем кротичък контракт с Азербайджан ", сподели Мирзоян.

Примирието в Нагорни Карабах след спора предходната есен бе реализирано с помощта на тристранно изказване на съветския президент Владимир Путин, президента на Азербайджан Илхам Алиев и премиера на Армения Никол Пашинян. То предвиждаше азербайджанските и арменските сили да спрат на тогавашните си позиции. Редица региони минаха под контрола на Баку, а по допирната линия сред войските и по дължината на Лачинския кулоар се разположиха съветски миротворци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР