Армения поиска задействане на чл. 4 от договора на организацията

...
Армения поиска задействане на чл. 4 от договора на организацията
Коментари Харесай

Армения поиска руски войски, за да спре Азербайджан

Армения изиска задействане на член 4 от контракта на организацията за групова сигурност, където водеща страна е Русия. Този член планува неотложно изпращане на войски, в случай че страна-членка бъде нападната.

Арменското искане бе оповестено от премиера Никол Пашинян, заяви организация " Арка ".

" В член 4 се споделя, че експанзията против една страна членка се смята за експанзия и против други страни. Обърнахме се към ОДКС за помощ и поддръжка, в това число военна поддръжка за възобновяване на териториалната целокупност на Армения и обезпечаване на изтеглянето на азербайджанските въоръжени сили от територията на Армения ", означи министър председателят.

" Казвайки, че Азербайджан е направил експанзия против нас, имаме поради, че е открит и надзор върху избрана територия ", добави той.

ОДКС е боен съюз на някогашни руски републики. В нея влизат Армения, Казахстан, Киргизия, Таджикистан, Узбекистан и Русия. Тя бе основана през 1992 година като контрапункт на НАТО, откакто се разпадна Варшавският контракт.

Днес Азербайджан нападна по цялата си граница с Армения. По-рано бяха обстрелвани и съветски военни бази в Нагорни Карабах.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР