Армения очаква установяване на дипломатически отношения и отваряне на границата

...
Армения очаква установяване на дипломатически отношения и отваряне на границата
Коментари Харесай

Армения: Очакваме установяване на дипломатически отношения и отваряне на границата с Турция

Армения чака определяне на дипломатически връзки и отваряне на границата с Турция вследствие на разговора с присъединяване на специфичните представители на двете страни, разгласи през днешния ден представителят на арменското министерство на външните работи Ваан Унанян, представен от Арменпрес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очакванията на Армения от този разговор в действителност са същите като от началото на 90-те години. Очакваме вследствие на процеса да бъдат открити дипломатически връзки сред Армения и Турция и да бъде отворена границата сред двете страни, която бе затворена от Турция при започване на 90-те години, уточни Унанян, представен от международните организации.

На 15 декември Турция назначи Сердар Кълъч, някогашен дипломат на страната в Съединени американски щати, за специфичен представител в разговора сред Анкара и Ереван. Три дни по-късно и Армения назначи своя специфичен представител - заместник-председателя на арменския парламент Рубен Рубинян.

Миналата седмица турското министерство на външните работи заяви, че първата среща на специфичните представители на Турция и Армения ще се състои на 14 януари в Москва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР