Армения обяви, че повече от 100 000 етнически арменци, които

...
Армения обяви, че повече от 100 000 етнически арменци, които
Коментари Харесай

Почти всички етнически арменци от Нагорни Карабах са избягали в Армения

Армения разгласи, че повече от 100 000 етнически арменци, които съставляват съвсем цялото население на Нагорни Карабах, са избягали от района заради боязън от етническо пречистване. Въпреки че Азербайджан даде обещание да зачита правата на етническите арменци в анклава, множеството взеха решение да избягат, тъй като не имат вяра, че към тях ще се отнасят хуманно и ще им подсигуряват техните език, вяра и просвета.
До този миг общо 100 417 души са разселени от Нагорни Карабах, 21 043 транспортни средства са пресекли моста Хакари. Вече са регистрирани 81 139 души. В момента 32 200 души са получили краткотраен дом.
Назели Багдасарян – прессекретар на премиера на Армения

Армения изиска помощ от Европейски Съюз, с цел да оправи с притока от бежанци от Нагорни Карабах, заяви италианското държавно управление. Нужни са най-много палатки, одеяла и медицински консумативи.Междувременно отбранителните сили на Азербайджан започнаха да демонтират изоставени военни постове, които бяха основани от силите на арменските сепаратисти. Те предадоха оръжията си и напуснаха всички по-ранни позиции според постигнатото съглашение за преустановяване на огъня.В Ереван не престават антиправителствените митинги, като хората показват яд и неодобрение от разпадането на отцепническото държавно управление на техните братя арменци в Нагорни Карабах.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР