Армения изрази готовност да приеме всички етнически арменци от анклава

...
Армения изрази готовност да приеме всички етнически арменци от анклава
Коментари Харесай

Пашинян: Армения е готова да приеме всички арменци от Нагорни Карабах

Армения изрази подготвеност да одобри всички етнически арменци от анклава Нагорни Карабах, откакто по-рано водач един от локалните водачи заяви, че арменците считат да изоставен района заради боязън от етническо пречистване, откакто той мина под контрола на Азербайджан.

" Армения е подготвена да одобри всички етнически арменски сънародници от Нагорни Карабах, откакто се ускорява вероятността те да изоставен анкава ", съобщи министър-председателят Никол Пашинян, представен от БНР.

Близо 120 000 етнически арменци от Нагорни Карабах може да се преселят в Армения, защото не желаят да живеят под властта на Азербайджан и се опасяват от етническо пречистване, показват ръководителите на сепаратисткия анклав.

Руските " миротворци " дават обещание да ескортират до Армения останали без дом фамилии от Нагорни Карабах, които пожелаят това, оповестиха етническите арменски управляващи в отцепническия район.

В същото време Азербайджан продължава интервенцията си по определяне на надзор над Нагорни Карабах като изяснява дейностите си с нужда от " демилитаризация " на бунтовниците.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР