Армения изпадна в екстремна ситуация: армията поиска оставката на премиера

...
Армения изпадна в екстремна ситуация: армията поиска оставката на премиера
Коментари Харесай

Пашинян взе главите на военните шефове, които поискаха оставката му

Армения изпадна в рискова обстановка: армията изиска оставката на премиера Никол Пашинян. Отговорът на министър-председателя не закъсня - уволни началника на Генщаба на арменските въоръжени сили и неговия първи заместител.

Поисканата и от армията оставка

Арменските въоръжени сили приканиха за оставката на премиера Никол Пашинян и на неговото държавно управление, предадоха международните организации. Призивът се насочва в публикувано през днешния ден изказване на Генералния щаб на въоръжените сили.

" Премиерът и държавното управление на Армения не са в положение да взимат съответни решения в тази спешна и съдбовна за арменския народ обстановка. Във връзка със създалата се обстановка въоръжените сили на Армения желаят оставката на премиера и на държавното управление, като по едно и също време с това насочат предизвестие за възпиране от потребление на мощ против народа ", се споделя в изказването.

Какъв беше отговорът на Пашинян

По мотив апелите на въоръжените сили Пашинян сподели, че това е опит за боен прелом и прикани своите поддръжници да се съберат на Площада на Републиката. Той сподели още, че ще направи и изказване в най-скоро време.

Часове по-късно Никол Пашинян разгласи, че е уволнил началника на Генералния щаб на арменските въоръжени сили.

" Днес взех решение да уволня началника на генералния щаб и първия му заместител. Министърът на защитата приготвя съответното решение за назначение на нов шеф на генералния щаб и нов негов заместител ", съобщи Пашинян в послание към народа, предавано във Facebook.

Нестихващи митинги

Оставката на Никол Пашинян и държавното управление му се желае отвред - и от политиците отвън ръководещата партия, и от народа. Вече и от армията. Протестите против премиера не стихват - те избухнаха след края на шестседмичния боен спор в Нагорни Карабах, завършил в интерес на Азербайджан - подчинение на територии в региона, обитаеми най-вече с арменци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР