Армения и Турция се споразумяха да отворят общата си сухопътна

...
Армения и Турция се споразумяха да отворят общата си сухопътна
Коментари Харесай

Армения и Турция отварят границата помежду си

Армения и Турция се споразумяха да отворят общата си сухопътна граница за жители на трети страни и лица с дипломатически паспорти в точния момент за тазгодишния туристически сезон, заяви арменският външен министър Арарат Мирзоян, представен от арменското англоезично издание " Асбарез ".

Решението за отваряне на сухопътната граница беше взето през юли, когато, с цел да обсъдят нормализирането на връзките сред двете страни.

След това през февруари, където двамата дадоха обещание да ускорят процеса и оповестиха, че пешеходният мост Ани също ще бъде реновиран.

Мирзоян сподели на членовете на парламентарната комисия по външните работи в петък, че държавното управление работи, с цел да подсигурява, че проектът за възобновяване на арменско-турските връзки ще продължи реализацията си.

Мирзоян подсети на депутатите, че на 15 февруари е бил в Турция, с цел да изкаже съболезнованията си след земетресението от 6 февруари, което опустоши Югоизточна Турция и Северна Сирия.

" Сухопътният контролно-пропускателен пункт Маргара (в Армения) на арменско-турската граница беше пуснат в употреба за първи път от 30 години през февруари тази година . Тогава Армения изпрати филантропична помощ и спасители в засегнатите от земетресението региони в Турция ", сподели Мирзоян.

" Препотвърдихме с министъра на външните работи на Турция готовността да отворим арменско-турската граница за жители на трети страни и лица с дипломатически паспорти преди началото на тазгодишния туристически сезон ", сподели Мирзоян пред депутатите в петък. Между двете страни са възобновени и въздушните връзки.
 Премиерът на Армения подлага на критика Организацията на контракта за групова сигурност
Премиерът на Армения подлага на критика Организацията на контракта за групова сигурност

ОДКС се е провали да отбрани Армения на фона на опълчването й с Азербайджан за Нагорни Карабах
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР