Армения и Азербайджан си размениха обвинения за стрелба в погранични

...
Армения и Азербайджан си размениха обвинения за стрелба в погранични
Коментари Харесай

Боевете продължават: Армения съобщи за трима убити при азерски обстрел

Армения и Азербайджан си размениха обвинявания за пукотевица в погранични региони. Ереван заяви за азерски обстрел и жертви, Баку отговори, че работи против арменските провокации.

Какво заяви Ереван

Азербайджанските въоръжени сили откриха огън по арменски позиции в североизточния сектор на границата, вследствие на което трима арменски военнослужещи бяха убити и двама бяха ранени. Това заяви пресслужбата на арменското министерство на защитата.

" В резултат на обстрела от азербайджанските въоръжени сили трима арменски военнослужещи бяха убити в граничните региони на Армения. Двама бяха ранени. Боевете не престават ", се споделя в изказването на арменското министерство на защитата, представено от.

По-рано в сряда арменското министерство на защитата заяви, че към 03.40 ч. локално време (02.40 ч. бълг. вр.) режимът на преустановяване на огъня е бил нарушен за следващ път от подразделения на азербайджанската войска.

Какво заяви Баку

Азербайджанските въоръжени сили не престават да отвръщат на дейностите на арменските въоръжени сили в посока към региона на Келбаджар, заяви в сряда пресслужбата на Министерството на защитата на страната, представена от ТАСС.

" Азербайджанската войска продължава да подхваща ответни ограничения, с цел да потуши провокацията, подхваната от арменските въоръжени сили през нощта на 28 юли в посока към региона на Калбаджар. Въоръжените сили на Азербайджан започнаха нужните стъпки за обезвреждане на огневите точки на другата страна. Съобщения за хипотетични вреди по цивилни обекти на територията на Армения не дават отговор на действителността и имат чисто дезинформационен темперамент ", се споделя в известието.

Какво става по границата

От 12 май обстановката по границата сред Армения и Азербайджан остава неспокойна. Тогава арменското военно ведомство съобщи, че азербайджанските въоръжени сили в опит за " поправяне на границата " са се пробвали да извършат " избрани действия " в един от граничните региони на Сюникска област. По този метод азербайджанските въоръжени сили са нарушили държавната граница на Армения.

Оттогава и двете страни от време на време оповестяват за произшествия, отбелязва ТАСС.

Присъда

Съд в Азербайджан осъди на 16 юли 13 арменски бойци на по шест години затвор по обвинявания в тероризъм и нелегално влизане в страната.

Осъдените са измежду повече от 60 арменски военнослужещи, които бяха задържани предишния декември, към месец след края на шестседмичната война сред Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР