Армения и Азербайджан си отправиха взаимни обвинения в нарушаване на

...
Армения и Азербайджан си отправиха взаимни обвинения в нарушаване на
Коментари Харесай

Азербайджан и Армения се обвиняват взаимно в нарушаване на поредното примирие

Армения и Азербайджан си насочиха взаимни обвинявания в нарушение на ново помирение, чиято цел е слагане на завършек на военните дейности за контрола върху Нагорни Карабах, съобщи Франс прес. То бе контрактувано във Вашингтон от двете страни и трябваше да влезе в действие през днешния ден в 8 часа сутринта.

Но Министерство на външните работи на Азербайджан упрекна арменските сили, че са бомбардирали град Тертер и прилежащи села, както и позиции на азербайджанските сили.

" Това демонстрира още един път, че Армения поддържа единствено на думи правилото за филантропично помирение. Всъщност те се крият зад примирието и пробват да се прегрупират и да заемат нови позиции ", съобщи Хикмет Гаджиев, консултант на президента Илхам Алиев.

Властите в Нагорни Карабах отхвърлиха тези изказвания, а Министерството на защитата в Ереван упрекна Баку в целенасочена дезинформация, съобщи ДПА.

По думите на представител на министерството, въоръжените сили на Азербайджан са възобновили артилерийския обстрел 45 минути откакто е влезнал в действие режимът на прекъсване на огъня.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР