Армения е готова да приеме всички етнически арменски сънародници от

...
Армения е готова да приеме всички етнически арменски сънародници от
Коментари Харесай

Армения е готова да приеме всички етнически арменски сънародници от Нагорни Карабах

Армения е подготвена да одобри всички етнически арменски сънародници от Нагорни Карабах, откакто се ускорява вероятността, че те ще изоставен анкава, съобщи министър-председателят Никол Пашинян в послание към нацията, представен от Ройтерс.

Той добави, че военните блокове, в които Ереван членува, са се оказали неефективни - очевидна рецензия към Русия, главния съдружник на Армения измежду огромните сили, отбелязва Ройтерс.

" Арменците в Нагорни Карабах към момента са изправени пред опасността от етническо пречистване ", сподели Пашинян, представен от ТАСС.

" През последните дни в Нагорни Карабах дойде филантропична помощ, само че това не трансформира обстановката ", добави арменският министър председател.

" Ако не бъдат основани действителни условия за живот за арменците в Нагорни Карабах по родните им места, както и ефикасни механизми на отбрана против етническо пречистване, тогава се ускорява вероятността арменците в Нагорни Карабах да подхващат изселване от отечеството си като единствен излаз ", уточни Пашинян.

Близо 120 000 етнически арменци в Нагорни Карабах ще се преселят в Армения, защото не желаят да живеят под властта на Азербайджан и се опасяват от етническо пречистване, споделиха през днешния ден пред Ройтерс ръководителите на сепаратисткия анклав.

" Нашето държавно управление задушевно ще одобри нашите братя и сестри от Нагорни Карабах ", добави арменският министър председател.

Източник: Българска телеграфна агенция

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР