Armani… Bulgari… Versace… Може да ви звучи като каталог в

...
Armani… Bulgari… Versace… Може да ви звучи като каталог в
Коментари Харесай

От Armani до Versace: Поглед отвътре в ултра луксозните бранд резиденции

Armani… Bulgari… Versace…

Може да ви звучи като азбучник в първокласен търговски център.

Но това не са имена на марки или бутици, а… адреси.

Бранд резиденциите съставляват жилищни комплекси в дизайна и стила на едноименната марка, постоянно ситуирани до или в нейния курорт или хотел.

Тенденцията демонстрира, че напоследък, от ден на ден от огромните водачи в първокласната промишленост яхват точно вълната на недвижимите парцели, написа по тематиката CNN.

Според международната компания за недвижими парцели Savills броят на сходни бутикови резиденции се е нараснал със 160% през последното десетилетие и се чака да се удвои в международен мащаб до 2030 година

Градът, който е мотор на тази наклонност? Дубай.

В него има повече първокласни бранд резиденции, в сравнение с където и да било по света, а предходната година измества от първото място даже Южна Флорида, дълготраен водач в бранша.

Въпреки че броят на плановете в Дубай пораства - 51 приключени и 48 в развой на създаване, съгласно Savills - цените също вървят нагоре.

Bulgari Lighthouse да вземем за пример, се състои от 31 пентхауса с четири до пет спални на 27 етажа, увенчани с " небесна вила " на три равнища с повърхност 13 000 кв. м.

Последната е продадена за 112 млн. $ през февруари 2023 година, единствено месец след представянето на парцела, трансформирайки се в най-скъпия апартамент в града по това време. През първата половина на 2023 година в резиденцията са продадени 20 жилищни парцела на обща стойност 585,3 млн. $.

Репутацията на първокласния бранд играе основна роля за апетита на вложителите в недвижими парцели, споделя Патрисия Виел, основен изпълнителен шеф на ACPV, архитектурната компания зад плана Bulgari Lighthouse.


bulgarilighthouse.com

" Недвижимият парцел от това равнище не е просто хубава постройка ", споделя Виел и прибавя, че резиденциите имат условия за употреба, които са по-близки до тези на курорт или хотел, в сравнение с жилищен блок.

" Чувство за благосъстоятелност "

ACPV стартира да работи с Bulgari по концепциите за здания още през 2000 година, като проектира всичко – от първия хотел на марката в Милано през 2004 година до Bulgari Lighthouse в Дубай. Bulgari ползва " жилищен метод " към своите хотели, а стаите и жилищата са проектирани с " възприятие за благосъстоятелност ", споделя Виел, тъй че преходът към резиденции е натурален.

За доста от типичните купувачи на бранд парцели това не е първи или даже втори дом, което основава друга връзка с парцела, а удобството е от основно значение, споделя Виел: " Компонентът на обслужване е извънредно значим за някой, който има шест или осем разнообразни къщи по света ".


bulgarilighthouse.com

Аспектите като ръководство и употреба на постройката имат все по-голямо значение, както и закупуването на изцяло обзаведен парцел.

Резиденциите, които постоянно са в непосредствена непосредственост до хотел или курорт, получават достъп до всички първокласни хотелиерски уреди, само че с цялостна автономия в жилищното си пространство.

А за курорти като Bulgari Dubai има редица оферти за метод на живот оттатък типичните фитнес зала и спа център, като заведения за хранене със звезди " Мишлен " и питейни заведения от международна класа, което трансформира курорта в дестинация за локалната общественост и туристите.

" Привилегията да " притежаваш мястото " и да имаш достъп до сърцето на обществения живот за тези купувачи е извънредно значима ", добавя Виел.

Закупуването на парцел за " неотложен достъп до метода на живот в Дубай " е сериозен претекст за богатите хора с високо чисто положение, изяснява Файсал Дурани, основен откривател в Knight Frank Middle East, самостоятелна консултантска компания за недвижими парцели. Според показателя на Knight Frank за 2023 година Prime International Residential Index Дубай изпреварва първокласни места за втори дом като Аспен, Маями, Алгарве и Бахамите.

За първокласните марки навлизането в недвижимите парцели им оказва помощ да диверсифицират приходите си, защото печелят от лицензионни или управнически такси, а за бизнесмените брандирането значи по-високи цени. Марковите резиденции се отличават приблизително с 30% по-скъпа цена спрямо парцели с сходно качество на същото място.

Но в Дубай тази награда е доста по-висока: 86%, съгласно Knight Frank.

Внимание към детайлите

Пазарът на недвижими парцели в Дубай е мощно насочен към продажби " отвън проекта ", при които клиентите купуват жилище преди да е издигнато, въз основа на местоположението на резиденцията, проектите на етажите, визуализациите и подробните спецификации.

Депозитите за покупки " off-plan " постоянно възлизат на над 1 млн. $ за първокласни парцели.

Като относително млад пазар, градът е отворен за задгранични купувачи и вложители едвам от 2002 година, само че през последните две десетилетия секторът на недвижимите парцели в изпитват неустойчивост, подхранвана от спекулативната активност " купувай, с цел да продадеш " и остатъка в предлагането, споделя Дурани.

Бранд резиденциите могат да оказват помощ за компенсиране на тези опасности, като оферират гаранция за качеството и обслужването, изключително за задгранични купувачи, споделя Роза Пиро, старши шеф " Бизнес развиване " в Arada, строителен бизнесмен в Обединените арабски емирства.


arada.com

" Купувачите в Дубай са склонни да харесват марки и да им се доверяват ", безапелационен е специалистът. Arada към този момент започва първия си план за брандирана резиденция: Armani Beach Residences на остров Palm Jumeirah, гореща локация за вложители в недвижими парцели.

Според компанията, цената на Armani Beach Residences е приблизително с 63% по-висока на квадратен метър от тази на другите маркови резиденции на Palm Jumeirah, като цената на резиденциите с две спални стартира от 5,9 млн. $. Очаква се постройката да бъде приключена до края на 2026 година


arada. com

Според Роза Пиро, Armani е освен това от брандинг.

" И двамата ни сътрудници вземат участие доста интензивно и персонално в плана ", споделя тя и прибавя, че " самият господин Армани взе участие в проектирането на жилищата и прибавя собствен личен щрих ".


arada.com

Тези, които закупят някой от двата пентхауса, по един на всяка от кулите на резиденцията, ще могат да изпитат това внимание към детайла от първа ръка: парцелът се предлага с пътешестване до Милано, престой в хотел " Armani " и среща с Джорджо Армани и екипа за интериорен дизайн, с цел да обсъдят желанията за жанр, " тъй че да имат цялостно 360-градусово прекарване в света на Армани ", добавя Пиро.


arada.com

Дурани пък е безапелационен, че триумфът на пазара на първокласни парцели е издигнал нагоре целия бранш: съгласно последните налични данни на Knight Frank към септември 2023 година пазарът на недвижими парцели в Дубай е повишен с 19% по отношение на миналата година.

Дисбалансът сред търсенето и предлагането също се е трансформирал, с помощта на забавянето на строителството по време на пандемията и опцията от ден на ден клиенти от чужбина купуват жилища. През 2019 година Дубай вкара " златна виза " в опит да притегли нови гении и вложения в града, а популацията му продължава да пораства бързо след пандемията, като през 2023 година ще се усили със 100 000 души.

Макар че бранд резиденциите съставляват дребна част от имотния фонд, секторът се уголемява бързо, като в развой на създаване са 3700 плана.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР