Армандо Вега Хил - основател и басист на мексиканската рок

...
Армандо Вега Хил - основател и басист на мексиканската рок
Коментари Харесай

Рок музикант се самоуби, след като малолетна го обвини в сексуално насилие

Армандо Вега Хил - създател и басист на мексиканската рок група "Ботеита де Херес ", е поставил завършек на живота си, откакто е разгласил в Туитър прощално писмо, в което показва, че против него е отправено лъжливо обвиняване в полово посягане над малолетна, оповестяват международните организации. От прокуратурата оповестяват, че 64-годишният музикант е открит мъртъв в дома си в мексиканската столица.

В прощалното си писмо Армандо Вега Хил споделя, че против него е отправено анонимно и лъжливо обвиняване в полово посягане над 13-годишно момиче. Твърдението е публикувано в Туитър под хаштага #MeTooMusucosMexicanos, под който се оповестяват свидетелства за полов тормоз в мексиканските музикални среди.

"Категорично декларирам, че това обвиняване е лъжливо. Искам да изясня, че гибелта ми не е самопризнание на виновност, а в противен случай, коренно изказване за моята непорочност. Просто желая да изчистя пътя, по който ще поеме в бъдеще моят наследник ", гласи прощалното обръщение на рок музиканта.

No se culpe a nadie de mi muerte: es un suicidio, una decisión voluntaria, consciente, libre y personal. #MeeToMusicosMexicanos pic.twitter.com/pEXVf6beFn
— Armando Vega Gil (@ArmandoVegaGil) April 1, 2019
Представителката на групата "Ботеита де Херес " Паола Ернандес е споделила в изявление, че е разговаряла с Армандо Вега Хило към два часа преди гибелта му.

"Той беше доста смутен, не знаеше по какъв начин да почисти името си. Каза, че не е отговорен...притесняваше се по какъв начин всичко това ще се отрази на сина му ", споделя Ернандес.

Смъртта на Хил стана мотив за развълнуван спор в обществените медии. Някои консуматори считат, че в случай че е бил почтен, рокаджията е трябвало да почисти името си посредством мексиканската правосъдна система. Други изричат мнението, че публичният съд към този момент е признал виновността му и репутацията му е опетнена вечно.

Армандо Вега Хил приключва писмото си с думите: "Не обвинявайте никого за гибелта ми. Решението да сложа завършек на живота си е умишлено, непринудено, свободно и персонално. До скоро ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР