Арманд Дуплантис подобри за седми път световния рекорд в овчарския

...
Арманд Дуплантис подобри за седми път световния рекорд в овчарския
Коментари Харесай

Дуплантис подобри за седми път световния рекорд в овчарския скок

Арманд Дуплантис усъвършенства за седми път международния връх в овчарския скок. Шведът направи следващото си впечатляващо показване, този път на шампионата от Диамантената лига по лека атлетика в Юджийн (САЩ). Дуплантис преодоля 6,23 м, като това е със сантиметър повече от предходния му връх, подложен във Франция през февруари. Мондо, както назовават Дуплантис, още веднъж беше в съревнование със себе си. Втори в класирането с 5,82 м приключи И Джей Обиена от Филипините, а трети с 5,72 м беше Сам Кендрикс (САЩ). Дуплантис направи няколко опита да усъвършенства личния си връх през лятото, само че по този начин и не успяваше. В Юджийн обаче, пред погледа на фамилията си, той се оправи и приключи сезона си по допустимо най-хубавия метод.

" Не помня скока. Сериозен съм. Знаех, че ще бъде доста близо. Знаех, че когато мина над летвата, не би трябвало да се паникьосвам. Не знам, просто погледнах нагоре и видях, че летвата си стои - мъчно е да обясня. Не съм имал толкоз хора от фамилията си на трибуните от надпреварите в гимназията. Чувството е необикновено, тъй като това са хората, които желая да се гордеят най-вече с мен. Хубаво е да затвориш сезона с гръм ", сподели Дуплантис.

В надпреварата в Юджийн беше усъвършенстван и още един международен връх. Етиопката Гудаф Цегай сложи най-хубавото достижение в историята на 5000 м. Тя завоюва с 14:00.21 минути, като смъкна съвсем 5 секунди от предходния връх на Фейт Кипйегон от Кения, който беше 14:05.20.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР