Arm уплаши клиентите си с разработката на прототип на собствен

...
Arm уплаши клиентите си с разработката на прототип на собствен
Коментари Харесай

Arm разработва собствен процесор за ужас на клиентите си


Arm уплаши клиентите си с създаването на първообраз на личен процесор
(снимка: CC0 Public Domain)

Британск ата компания Arm, известна с едноименната процесорна архитектура, която лицензира на клиенти най-вече от мобилната промишленост, създава първообраз на личен процесор. Компанията твърди, че това е по-усъвършенстван аналог на процесорите от водещите производители, което п ороди опасения за конкуренцията в полупроводниковия бранш .
още по темата
За първи път Arm основава личен физически процесор. С този ход компанията възнамерява да притегли нови клиенти в подготовката си за излизане на борсата с първично обществено предложение на акции (IPO) до края на 2023 година, отбелязва Файненшъл Таймс.

Предполага се, че в бъдеще Arm ще си партнира с други производители за разработка на нови чипове. За тази цел компанията образува работна група за „ нови решения ”, която се управлява от някогашния управител на плана Snapdragon SoC и Qualcomm Technology – Кеворк Кечичан.

Arm няма проекти да продава или лицензира процесора, а само създава първообраз, с цел да показва софтуерните си благоприятни условия. Новият Arm чип, който компанията проектира от края на 2022 година, е най-модерната ѝ разработка досега.

„ Слуховете за първите стъпки на Arm в производството на чипове провокираха опасения в полупроводниковата промишленост. Ако компанията направи задоволително добър чип, тя може да се опита да го продаде като пълностоен артикул в бъдеще. Това ще го сложи в конкуренция с някои от най-големите ѝ клиенти, в това число MediaTek и Qualcomm ”, разясняват наблюдаващите на пазара.

Arm е една от най-важните английски софтуерни компании. Нейният бизнес модел се свежда до основаване на процесорни платформи с следваща продажба на интелектуални права за създаване и произвеждане на подготвени чипове, основани на разнообразни Arm архитектури.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР