Arm прибягна до драстични съкращения след провала на сделката с

...
Коментари Харесай

Големи съкращения в Arm след провала на сделката с Nvidia


Arm прибягна до фрапантни съкращения след неуспеха на договорката с Nvidia
(снимка: CC0 Public Domain)

До 1000 чиновници в Съединени американски щати и Обединеното кралство ще редуцира разработчикът на процесори Arm, който към този момент трябваше да е благосъстоятелност на Nvidia, само че договорката се провали. Главният изпълнителен шеф Рене Хаас е уведомил чиновниците с писмо, че притежаваната от Softbank компания редуцира сред 12 и 15 % от работната си мощ.

Горната граница на упоменатия диапазон от съкращения се равнява на 1000 души, отбелязва британският Телеграф. Предприетата фрапантна мярка е част от напъните на компанията да ограничи разноските.

„ Като всеки бизнес, Arm непрестанно преразглежда своя бизнес-план, с цел да подсигурява, че е налице верният баланс сред опциите и дисциплината на разноските “, обявиха от компанията. „ За страдание, този развой включва препоръчани съкращения на световната работна мощ на Arm “.
още по темата
Softbank имаше проект да продаде Arm на Nvidia посредством крупна договорка, която прикова вниманието на целия софтуерен бранш и бе оценена от анализаторите на към 60 до 80 милиарда $.  през февруари заради мощната съпротива от страна на регулаторните органи по целия свят.

Опълчиха се и бизнес-играчи, в това число клиенти на Arm като Qualcomm и Microsoft, които също, че Nvidia може да попречи на Arm да лицензира своите чип-дизайни на други производители.

Сега Nvidia ще би трябвало да заплати на Softbank наказателна клауза за неосъществената договорка в размер на 1,25 милиарда $. След това японският конгломерат ще продължи със своя авариен проект за първично обществено предложение на акции на Arm.

Изглежда нито една от тези две стъпки обаче не е задоволителна, с цел да се избегне съкращаването на чиновници. Все отново, съгласно Блумбърг, множеството от съкращенията на работни места няма да обиден инженерите на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР