Arm-оптимизирани Windows приложения ще работят по-бързо на компютри като Surface

...
Arm-оптимизирани Windows приложения ще работят по-бързо на компютри като Surface
Коментари Харесай

Windows 10 за Arm ускорява работата на някои приложения


Arm-оптимизирани Windows приложения ще работят по-бързо на компютри като Surface Pro X
(снимка: Microsoft)

Microsoft заяви неотдавна, че приготвя нова версия на известното си приложение за съдействие Teams за Arm64-базирани компютри от рода на Surface Pro X, наред с Arm64 версии на Chromium браузъра Edge и Visual Studio Code (VS Code). Това са усъвършенствани п риложения, които ще работят п о-бързо и ще употребяват по-малко сила на батерията, спрямо емулираните приложения, компилирани за чипове Intel.

Миналия месец, на конференцията Ignite 2020, Microsoft заяви, че Arm64 версията на Teams „ идва скоро ”. И ето, че новото приложение беше оповестено без доста звук от старши продуктовия управител на Microsoft Бил Вайденборнер в LinkedIn.

Като „ нейтив ” приложение за Arm64, новата версия на Teams работи на Surface Pro X без никаква емулация – по този начин, както версията за x86. Нещо повече, консуматори оповестяват в Reddit, че Arm64 версията е „ по-стабилна ” от 32-битовата x86 версия на Teams.

Малко преди старта на Surface Pro X, Microsoft разгласи, че Windows за Arm ще може да извършва x64 приложения с x64 емулация. Тестова версия даже се появи в Windows Insiders през ноември. Не е ясно обаче по кое време Microsoft ще направи x64 емулацията общодостъпна за Windows 10 за Arm.
още по тематиката
Windows за Arm, несъмнено, изначално поддържа приложения за Arm, включително Arm64 версията на Teams. Но до момента се поддържаха единствено 32-битови Intel (x86) приложения посредством емулация, до момента в който 64-битовите приложения не можеха да работят в Windows на устройства Arm, заради неналичието на x64 емулация, отбелязва ZDNet.

Microsoft също желае да подсигурява, че съществуващите приложения ще работят с Windows 10 и Microsoft 365 Apps на Arm 64 посредством фирмената стратегия App Assure. Освен това компанията си сътрудничи с екипи на Acer, HP, Lenovo, Samsung и Surface, с цел да внедри в Windows 10 за Arm нововъведения от своите сътрудници.

Surface Pro X с новия процесор SQ2, взаимно планиран от Microsoft и Qualcomm, се предлага за $1499 с операционна система Windows on Arm Home. Моделът разполага с 16GB RAM и 256GB сторидж. Surface Pro X със същите спецификации и Windows on Arm Pro коства $1599.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР