ARM-базираният чип ще се произвежда по 5-нанометрова технологияPixel смартфоните на

...
ARM-базираният чип ще се произвежда по 5-нанометрова технологияPixel смартфоните на
Коментари Харесай

Google си прави собствен процесор за Pixel и Chromebook?

ARM-базираният чип ще се създава по 5-нанометрова технология

Pixel смарт телефоните на Гугъл скоро може да проработят със лични процесори
(снимка: Google)

Гугъл може би създава личен процесор, който да залегне в основата на телефоните Pixel, създавани от компанията. Това може да се случи още през идната година, съгласно репортаж на Axios.
още по тематиката
Apple от дълго време употребява лични процесори в доста от своите устройства и наподобява, че Гугъл е решила да направи нещо сходно за личния си хардуер. Говори се още, че по-късните версии на процесора могат да бъдат употребявани и в линията Chromebook на Гугъл.

Чипът, към този момент прочут с кодово название Whitechapel, вероятно ще е осемядрен ARM процесор, направен по 5-нанометровия развой на Samsung. Процесорът може да бъде усъвършенстван да ръководи технологията за машинно образование на Гугъл. Възможно е чипът да бъде планиран да усъвършенства работата на Гугъл Assistant.

В момента главният процесор за Pixel устройствата се създава от Qualcomm. Преминаването към „ персонализиран ” процесор, планиран от самата Гугъл за оптимално деяние на софтуера и услугите на компанията, може да усъвършенства практическата работа с всевъзможен предстоящ хардуер на Гугъл.

Този ход на интернет колоса обаче ще е огромен удар за Qualcomm, която понастоящем доставя Snapdragon процесорите за по-голямата част от телефоните под Android. До момента Гугъл не е коментирал появилите се информации.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР